fbpx

PALVELUT

PANOSTA TERVEYTEESI

Haluatko vahvistua, parantaa terveyttäsi ja liikkuvuuttasi? Nukkua paremmin? Päästä eroon kivuistasi? Wonnes Wellness voi auttaa sinua monin eri tavoin.

WONNES WELLNESS

Jooga

Tilausryhmät erillisen sopimuksen mukaan. Lopullinen hinta riippuu mm. siitä, kuka vastaa tilan vuokrasta (Wonnes Wellness vai tilaaja), osallistujamäärästä ja liikuntatuntien määrästä. Voin järjestää niin yksittäisiä liikuntatunteja (esim. 2 x 45 min) kuin sekä syys- että kevätlukukauden kestäviä kursseja (noin 10 kertaa/lukukausi). Heinäkuussa en järjestä kursseja enkä liikuntatunteja.

Joogatuntini

YIN & YANG -JOOGA

Tässä joogassa yhdistetään dynaamiset, aktiiviset liikesarjat rauhallisiin, rentouttaviin syvävenytyksiin. Yang-osuus etenee flow-maisesti hengityksen johdolla vahvistaen verenkiertoa ja lihaksia. Yin-osuuden hitaat venytykset kohdistuvat kehon syvempiin osiin stimuloiden niveliä ja sidekudoksia. Jokainen tunti päättyy vähintään 15 minuutin rentoutukseen tai meditaatioon.

Joogan juuret löytyvät Intiasta, ja useimmat ihmiset tietänevät että ”yin ja yang” lähinnä vie ajatukset kiinalaiseen filosofiaan. Yinjooga on kehittynyt länsimaissa, ja sitä käytetään ikään kuin yangjoogan vastapainona, jotta saavutettaisiin mahdollisimman hyvät tulokset keholle ja mielelle. Yin ja yang, elämän vastakohdat – pimeys ja valo, lepo ja työ jne. – tulee olla tasapainossa, jotta ihminen voisi hyvin. Yin & Yang -tunnilla pyrimme harmonisoimaan liikettä ja pysähtymistä, dynaamista ja staattista työtä. Toisena päivänä ehkä tunnet tarpeen liikkua enemmän, jotta tuntisit haastetta ja kehon tarjoamien mahdollisuuksien iloa, toisena päivänä ehkä tunnet tarpeen hiljentyä, jotta pääsisit syvemmin kehon kudoksiin, ja jotta ”mieli tavoittelisi kehoa”. Useimmiten kannattaa tosiaan tehdä molempia!

 

 

Kuva: Martina Uthardt
Kuva: Caroline Eriksson

HATHAJOOGA

Minun ns. päiväjoogatuntini voidaan lähinnä luokitella hathajoogan muodoksi. Päiväjoogatuntien ohjelma vaihtelee. Toisinaan harjoittelemme tiettyä asanaa (asentoa), mutta useimmiten kyseessä on rauhallinen flow-jooga, jossa liikkeet ja asennot seuraavat toisiaan hengityksen tahtiin. Aloitamme useimmiten n. 5 minuutin rauhoittumisella, jonka aikana jokainen miettii tämän päivän tuntemuksia ja löytää rauhallisen hengityksenomaan tahtiinsa. Sen jälkeen seuraa n. 20 minuutin flow-osio, 15 minuutin venyttelyosio ja 5 minuutin loppurentoutus. Osanottajat saavat aina antaa palautetta ja toivomuksia, joita voin huomioida seuraavan viikon tuntia suunnitellessani. Koska ryhmä yleensä on suuri (n. 20 hlöä, saliin mahtuu korkeintaan 30 hlöä), en avusta tunnin aikana jokaista osanottajaa. Kuitenkin aina on mahdollista pyytää henkilökohtaista avustamista, joko tunnin aikana tai sen jälkeen.

YOGA SHRED

Uusi tulokas joogatarjonnassani on Yoga Shred. Syksyllä 2021 voit osallistua Zoomin kautta Yoga Shred-tunteihini Mustasaaren aikuisopiston kautta. Tulen myös pitämään Yoga Shred-lähiopetustunteja Wasa Yoga Centerilla sekä Vöyrillä Norrvallan tiloissa. Yoga Shred sisältää neljän minuutin sykettä nostavia tehokiertoja, jotka yhdistetään sulaviin flow-liikesarjoihin ja rauhallisiin venyttelyihin. 60 minuutin Yoga Shred-tunti sisältää 3-4 shred-intervallia.

”Shred” on korkeatehoinen intervallitreeni Tabata-periaatteella, eli 20 sekuntia tehokasta harjoitusta seuraa 10 sekunnin lepoaikaa. Tämä toistetaan kahdeksan kertaa.
Tehokkaiden 20 sekunnin aikana tempo lisätään asteittain. Syke nousee merkittävästi, ja tempo on nopeampi kuin tavallisten jooga flow-osioiden aikana. Laatu on kuitenkin määrää tärkeämpi. Mikäli huomaat että tekniikka kärsii, hidasta vauhtia!
Hengitä mielellään suun kautta. Tarvitset enemmän happea kuin rauhallisten joogatuntien aikana.
Kuuntele tarkkaan ohjeita. Kaikki ohjeet esim. käsien, jalkojen ja polvien asennoista ovat omiaan auttaa sinua voimistumaan ja välttämään rasitusvammoja. Tämän takia osanottajien tulee käyttää kameraa etätuntien aikana, jotta joogaopettaja tarvittaessa voi antaa yksilöllisiä neuvoja.

Kuva: Caroline Eriksson

VINYASAJOOGA

Vinyasajooga on syntynyt mm. astanga-, iyengar- ja hathajoogan pohjalta. Vinyasajooga -tunnilla saat nauttia vahvistavasta harjoituksesta, jossa pehmeät ja voimakkaat asennot haastavat kehoa ja mieltä monin eri tavoin. Tunneille on luonteenomaista, että ne eivät koskaan ole sisällöltään täysin samanlaisia. Kehitämme asteittain aurinko- ja kuutervehdyksiä sekä muita flow-tyyppisiä sarjoja hengityksen tahtiin. Koska vaihtoehtoja aina löytyy, tunti sopii kaikille. Vinyasa tarkoittaa hengityksen ja liikkeen yhdistämistä: liikumme tietoisessa Flow-tilassa oman hengityksemme tahtiin. Tavoitteena on pitää hauskaa ja samanaikaisesti saavuttaa vahva keho, hiljainen mieli ja avoin sydän.
Vinyasa voi myös tarkoittaa liikesarjaa, jossa tehdään käsivarsien punnerrus, ylävartalo kohotetaan, ylävartalo lasketaan, jonka jälkeen istuinluut käännetään kattoa kohti Adho Mukha Svanasanassa, joka näyttää ylösalaiselta V-kirjaimelta. Vinyasatunnilla erilaiset sarjat kytketään yhteen tämän liikesarjan avulla.

 

 

YINJOOGA

Yinjooga on helppo ja hidas joogamuoto, joka sopii kaikille. Teemme rentouttavia, pitkiä venytyksiä. Yinjooga tasapainottaa kehoa ja mieltä kun lihaksia, sidekudoksia ja mieltä venytetään. Yinjooga on mindfulnessin lempeä muoto, joka auttaa sinua selviytymään arjen stressitilanteista. Se suo sinulle mahdollisuuden levätä hiljaisuudessa ilman suorituspaineita. Uskalla heittäytyä, levätä ja anna itsellesi hetki aikaa palautumiseen.