fbpx

Linns evighetslista

Linn Jung efterlyser en ”en gång för alla”-lista, och jag ser med förtjusning att det är sånt som jag närapå aldrig eller aldrig har skrivit om, så nu ska jag ta tillfället i akt. Jag har också bloggat i tio år, snart, med undantag för ett par korta pauser.

10 bloggiska
evighetsfrågor

 

1. Så här tänker jag kring vacciner: Naturligtvis ska man låta vaccinera sina barn. Riskerna med själva sjukdomen är större än riskerna med vaccinet. Tänk bara på smittkopporna. Att låta bli att vaccinera är ohistoriskt och dumt.

2. Gällande skönhetsingrepp tycker jag så här: Det är vars och ens sak. Själv skulle jag ha opererat om min stora näsa om jag hade haft råd, så stora komplex har jag haft för den. Jag börjar så småningom försonas med den, och häromåret visade jag den för första gång i tydlig profil i bloggen. Det var en oerhörd befrielse.

Den fula näsan
Fulnäsan i repris. 

3. Min sanna åsikt om muminmuggar: De är trevliga. Jag har ett antal, men är ingen egentlig samlare.

4. Ska barn synas på sociala medier? Så här tänker jag: Naturligtvis, om det känns bra för dig. Jag vill gärna visa vad jag älskar mest här i världen <3 och skäms inte för mina barn.

5. Är jag feminist eller inte? Så här tänker jag: Jo, jag är feminist om man med det avser att förespråka jämställdhet och föra fram kvinnors rättigheter och peka på missförhållanden i samhället. Däremot är jag inte radikalfeminist så att jag skulle mena att kvinnor är ”bättre än män”. Och jag gillar att titta på stiliga karlar och kan köra med rätt sexistiska skämt ibland. Jag kan också köra rätt sexistiska låtar under mina gympapass, om jag tycker att de har bra rytm. Sånt tar jag med humor.

6. Mina tankar om kommersiella samarbeten i bloggar: Det må vara vars och ens sak. Själv har jag för få läsare för att få såna erbjudanden 😀

7. Kan pojkar ha rosa kläder? Min åsikt om genustänk i kläder: Givetvis kan de ha det. Min äldsta son fyller snart 29, och när han var ett år var rosa hans älsklingsfärg.

8. Dop eller namnfest – vad väljer jag? Dop.Visst, vi har religionsfrihet i Finland, men eftersom jag själv är kristen anser jag att det är mitt ansvar som mamma att föra in barnen i min tradition, och sen väljer de själva hur de gör och vad de tror på när de blir vuxna.

9. Bloggska – är det ett viktigt språk? Vet inte, och bryr mig inte heller… jag älskar att få skriva som jag vill utan att bli refuserad, därför bloggar jag.

10. Den berömda bloggfasaden – ska man visa allt i bloggen? Vadå fasad? Jag har alltid varit personlig på gränsen till privat i bloggen, och det är mitt val. Man ”SKA” inget. Man väljer.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *