fbpx

måsten och borden

Särskilt mycket flitigare tycks jag inte ha blivit vare sig med att skriva eller att läsa blogginlägg. Det är väl bara att än en gång konstatera att allt har sin tid.

Nu skriver jag för att jag liksom behöver en sån där ”att göra-lista” inför september. Jag märkte att jag har en massa (nåja, typ fem) ”borden”, som jag ska komma ihåg, och vad är väl bättre än att skriva ner dem här så kanske de blir åtgärdade nån gång. ”Måsten” har jag däremot inte. Jag har min fasta övertygelse att det enda man måste är dö. En dag ska vi alla dö, alla andra dagar ska vi det inte… Vissa säger att det finns två saker man måste: dö och betala skatt. Jag envisas ändå med att det enda man verkligen måste är dö, allt annat kan man låta bli. Men det kan förvisso få oönskade konsekvenser om man låter bli, t.ex. att betala skatt. Eller att äta, eller att ta hand om sina barn osv.

Hursomhelst, nu handlar det om borden.

 1. Beställa tid till tandläkaren. Inte för att jag har tandvärk eller andra besvär, utan för att jag fick en kallelse med uppmaning om att beställa tid för årskontroll redan i juni. Fast då hade jag inte lust. Jag var på väg på semester med ena foten, och ville ha så få åtaganden som möjligt under ledigheten. Men nu jobbar jag, så då skulle jag ju också kunna pallra mig till tandläkaren…
 2. Beställa tid till preventivrådgivningen. Att jag aldrig kan minnas när jag var dit senast och vad vi kom överens då – skulle jag få kallelse eller skulle jag ringa… i alla händelser ska jag ringa och kolla upp saken. Det MÅSTE vara över ett år sen jag var dit senast. Kanske två? Och nu vill jag få bort hormonspiralen, såheså, inte kan jag bli gravid längre. Säger vi.
 3. Beställa tid för hundvaccination. I dag fick jag en påminnelse per sms om att det är dags för Diiva att bli vaccinerad. Fint med såna påminnelser då hon har en glömsk och tankspridd och göra-så-lite-som-möjligt-matte.
 4. Beställa tid till min personliga tränare i Seinäjoki för ett återbesök. Det verkar inte som att jag bokade nån tid, utan att vi bara konstaterade att jag skulle komma om två månader, vilket borde vara i början av september. Tror jag. Bäst att kolla upp den saken också.
 5. Kolla upp varifrån jag har beställt ”telemarkkinointikielto” och säga upp abonnemanget. Det funkar ändå inte, varför ska jag då betala för det. *surar*

Inga måsten alltså, men borden. Hoppas det där var alla 🙂

Edit: Attans, det var (minst) två saker till –

 1. Hitta en lämplig 50-årspresent till en väninna
 2. Anmäla mig till ett motionsevenemang.

Kanske jag skulle kunna ta itu med en sak per dag…

0 reaktioner på ”måsten och borden”

  1. Precis 🙂 nu har jag gjort en av sakerna – anmält mig till motionsevenemanget, det var enklast eftersom det är ett färdigt datum så nu ska jag undvika att lägga in något annat samma dag!

   …och så blev jag riktigt ivrig – jag beställde tid till veterinären och så beställde jag en 50-årspresent via internet, nu känner jag mig riktigt nöjd. Hela tre (3) saker åtgärdade fastän jag bara ”krävde” en (1) av mig själv.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *