fbpx

skrivlust

Intressant, det här med skrivlusten som återvänder. Sorgen och saknaden som drabbade mig i oktober har lättat lite på sitt järngrepp, trots att de säkert på något sätt kommer att finnas med i bakgrunden länge, kanske hela livet.

Och nu är det första december. Dags för många adventskalendrar. Jag har inte skrivit någon bloggkalender förr. Men jag slogs av en idé, inspirerad av en sån där liten utmaning, en positiv sådan, som cirkulerat på facebook. Den gick ut på att man skulle ”ge” sin vän en bokstav, och så skulle vännen skriva ner tio saker som han eller hon gillar, som börjar på den bokstaven. Det är olika lätt med olika bokstäver, förstås. Och jag kommer mest att tänka på mat, och på egennamn på personer jag tycker om. 🙂 Men om man inte får välja namn på personer. Eller i första hand inte. Och försöker varva alfabetet och tänka på gilla-saker på varje bokstav. Utom fyra bokstäver, om alfabetet har 28 (visst var det så med det svenska alfabetet?), så att man väljer ut de 24 lättaste… Jag tror att jag ska försöka. Om det sen är en rolig idé eller inte låter jag vara osagt. En positiv idé måste det ju vara, det skulle säkert vara sämre att fokusera på tio saker som man INTE tycker om för varje bokstav i alfabetet.

Idag skulle det då vara dags för A. Vad gillar jag på A? Ananas. Apelsiner. ABBA. Aftonbön. Ansvar. (Hm, det här var inte så enkelt… det var bara fem…) Aladdin. Ansjovis. Azaleor. Allvar. Aforismer.

Jaså, ananas kom först. Ananas har jag gillat så länge jag minns. Främst konserverad ananas. Färsk ananas är också god, men den är så trådig och krånglig att äta, och fastnar mellan tänderna… Men grillad färsk ananas, med någon god sås till, mmm…. Däremot hör konfektbitar med fyllning med ananassmak inte till mina favoriter. Till jul brukar man ju ha en hel del konfekt. I vår familj gör vi så att vi har en bjudskål, där man får lägga de konfektbitar man inte vill ha (om man alltså har fått egna konfektaskar, och vi brukar alltid se till att få varsin konfektask, sen kan det ju dessutom hända att man får fler än så…) och så är det fritt fram för övriga familjemedlemmar att ta ur bjudskålen. Eller så bjuder man oväntade gäster ur den (moahhahhahh). Och alla mina ananaschokladbitar åker direkt i bjudskålen.

Apelsiner gillar jag också. Om de inte är väldigt torra och trådiga och fulla med kärnor. Stora, saftiga apelsiner, mmm. Fast de hör mera ihop med sportlov än med jul för mig. Någon gång har jag nog tillverkat en sån där juldekorationsapelsin med instuckna nejlikor (heter det så? Jag menar ju inte blommorna, utan de där kryddgrejorna.). Dekorationsapelsinerna blir lite vissna och skruttiga så småningom. Inte kan man (eller kan och kan) äta dem heller, så jag vet inte om det är så stor vits att göra såna. Men om man tycker att de är fina och doftar gott, så.

ABBA var mina absoluta favoriter när jag var ung. Och deras låtar står sig än. Någon julsång minns jag inte om de har, men däremot hör det ju till att lyssna på Happy New Year på nyårsafton.

Aforismer, tänkespråk, tänkvärda tankar tilltalar mig. Undrar om jag skulle hitta en lagom tänkvärd tanke att avsluta det här smått förvirrade blogginlägget med?

Å, den här var trösterik och bra just nu:

Halvgjort arbete är också arbete. Okänt ursprung

 

0 reaktioner på ”skrivlust”

  1. AGILITY :),aforismer, antarktis,ABBA,….det här var svårt :)….apa,abborre (rökt),ansvar,allmosor,aftonbön,alperna 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *