fbpx

yrken och sånt

När jag började blogga år 2006 skrev jag en hel del om att vi hade köpt en sommarstugetomt i skärgården. Tomten har vi kvar, och visst händer det ett och annat byggrelaterat här varje sommar, men särskilt fort går det inte. Det gör absolut ingenting, något av det viktigaste med det här smultronfria smultronstället är att det är till för kravlös avkoppling. Men på lördag ska elektrikern komma för att göra något (fråga inte vad, jag förstår mig inte så mycket på sånt där) åt placeringen av elledningar, brytare och uttag i bastustugan. Vi bor fortfarande i lidret, och det går förvisso bra, men visst ska det bli roligt sen när bastustugan blir färdig, när det nu blir.

Det där med elektrikern kom mig att tänka på diskussioner kring vad som är världens äldsta yrke. Jag är ju utbildad barnmorska, även om jag inte jobbar inom det området nu, och barnmorskor brukar ibland hävda att deras yrke är världens äldsta. Möjligen i konkurrens med de prostituerade, som också hävdar att deras yrke är äldst. Vem vet. Men den roligaste förklaringen till vad som är världens äldsta yrke är nog elektrikerns:

När Gud sade ”varde ljus” hade vi redan dragit ledningarna!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *