fbpx

ingen reklam, tack?

Idag igen hade vi fått en hel hög med reklam i postlådan. Antagligen hade någon delat ut reklambladen i går kväll, för det kan väl ändå inte vara så att reklamutdelare är mera morgonpigga än tidningsutdelare? Vi hade nämligen inget Vasablad i lådan.. Det tycks ha blivit knappt med tiden för Bladutdelaren, det händer nästan var och varannan dag att Bladet inte har hunnit uppenbara sig i lådan innan maken örväntansfullt är där och snopet får vända tillbaks och avvika från sina önskade morgonrutiner med Blad vid frukosten. Jag brukar inte ge mig tid att gå ut till postlådan på morgonen om jag ska till jobbet, så om inte maken har fått in Bladet får Bladläsningen anstå.

Men nu var det ju reklam jag skulle skriva om. Och det är möjligt att jag har någon minnesgod läsare som har läst om mina postbekymmer för, och inom sig suckar över att inte tanten har fått gjort något åt saken. Det har hon alltså inte 🙁

För det är förenat med flera funderingar som liksom inte har lett till någon slutsats än.

 1. Jag har ju sett att folk har ”ingen reklam, tack”-skyltar både på postlådor och på dörrar i höghus. Men jag har aldrig sett såna skyltar till salu nånstans. Då har det inte heller blivit något köp.
 2. Och OM jag skulle köpa en sån, hur fäster man den då på sin gamla plåtlåda? Det skulle definitivt inte funka med någon självhäftande skylt, den skulle lossna direkt. Kanske den måste skruvas fast? (Nå, det skulle säkert maken fixa, förstås…)
 3. Ibland händer det ju faktiskt att det är bra att man får ett reklamblad, om reklambladet råkar innehålla något som man funderar på att skaffa. Men är den ”servicen” värd alla de andra reklambladen, om man slänger 97 % av reklambladen i pappersinsamlingen för återvinning utan att läsa dem?
 4. Maken läser nog mer än 3 % av reklambladen… så kanske han inte skulle vilja skruva upp den där skylten när allt kommer omkring…
 5. ”Ingen reklam, tack” lär också leda till att man inte heller får information från t.ex. kommunen i postlådan. Det kan ju vara lite förargligt.

Så jag fortsätter vela och bannas över alla resursslösande reklamblad. Visst är det dumt att vela så här?

 

0 reaktioner på ”ingen reklam, tack?”

 1. Ja, ja! Visst borde vi vara miljömedvetna och spara på julgranarna och andra träd genom att inte förbruka så mycket papper. Butikerna borde ju också vara det. Reklam kostar och varför inte ge en specialrabatt åt de som köper utan reklam och kan visa upp att de har en sådan där skylt på postlådan.

 2. Angående ”bladet”: Stor besvikelse om det inte finns i lådan på morgonen.Nästan lika viktigt med bladet som med frukosten.
  Angående reklam: Jag gillar att läsa reklam,vet inte varför, det är sällan jag köper nåt som kommer via postlådsreklamen. Men jag plöjer igenom allt…Visst är det slöseri med resurser,men jag ser i alla fall till att reklamen går till återvinning,så har jag putsat samvetet lite 😉 .Däremot avskyr jag reklam i bladet. Det värsta jag vet är när hela första sidan är bilreklam.Låter säkert väldigt inkonsekvent, men söis ere.

  1. Man är inte alltid så konsekvent, Måsa-mollon. Kanske det är en del av charmen med att vara människa. Jag stör mig nämligen inte på reklam i bladet, när det är såna där stora reklamsidor läser jag ibland, fast jag inte ska ha någon ny bil, eller så gör jag som med sport- och ekonomisidorna – bläddrar raskt förbi utan att läsa 😉

   Men vissa reklaminslag i Bladet tittar jag nog på, t.ex. nu då jag skulle vilja ha en ny cykel… och när jag såg en sån som jag skulle vilja ha var det ett erbjudande som bara gällde en dag 🙁 så nu tittar jag faktiskt ibland också i de där reklambladen som jag ogillar för att se om någon bjuder ut nån sån där cykel…

 3. Dottern sa att det på vissa lägenhetsdörrar i Svärje står ”Ingen reklam, tack! Men vi vill gärna ha IKEA-katalogen!” 🙂 Så du får ta och författa en egen skylt där du reder ut exakt vad du vill ha och inte ha i postlåddan.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *