fbpx

Tio tankar om oktober

…en lista som jag hittade i Kugges blogg.

Första tanken under månadens första morgon: Det är tio minuter kvar tills klockan ringer. Andas, slappna av, det kommer att bli en bra dag.

Jag ska jobba med: För det första ska jag få konferensen Sustainable Caring for Health and Wellbeing ur världen. Jag är en av ansvarspersonerna för konferensen, och har pysslat med konferensförberedelser av och till i snart ett år, känns det som. Första dagen avlöpte hyfsat väl, trots vissa oförberedda händelser. Så är det väl alltid. Jag var ordförande under dagens huvudsession. I morgon är jag ordförande för en parallellsession, och så ska jag hålla en kort presentation om min poster ”Students’ understanding of the theory of caritative caring”. (Gissa hur det känns för en språkpolis att ha apostrofen på fel ställe på postern…)

På väg på konferens. Kavajen, skjortan och halsbandet fick jag hjälp med att hitta när jag shoppade med Sandra från VOGA styling i går.

I övrigt kommer det inte att bli så mycket ÅA-jobb. Individuella handledningar, och så ska jag sitta i betygsnämnden vid två disputationer.

Annars kommer jag att köra på med mina gruppträningspass, PT-kunder, kurser och kunder som kommer för olika behandlingar. Det ska verkligen bli skönt att ha konferenserna ur världen (i augusti deltog jag i en konferens i Kanada), trots att det är intressant och roligt med konferenser.

Jag ska skriva: Här skulle det ha varit roligt att kunna säga att jag ska skriva på en ny roman. Dessvärre blir det inte så. Jag ska (jo, jag SKA) sända in ett artikelmanuskript till tidskriften Nursing Philosophy. Det är språkgranskat och så gott som klart, jag ska bara fixa ett par detaljer i källförteckningen och skapa en anonym version för s.k. peer review, vilket innebär att två (oftast två, ibland tre) personer ska läsa och ge respons på manuset utan att veta vem författaren är. Så borde jag skriva en artikel om konferensen i Kanada för tidskriften Vård i Fokus. Sjuksköterskeföreningen gav mig ett resestipendium, tack för det, och väntar sig en artikel i retur. Dessutom vill Högskolestiftelsen (tack för resebidraget där också) ha en kort skriftlig rapport om utbytet av konferensen. Jag antar att det räcker som skrivjobb för oktober.

Den här boken ska jag läsa: Boken – i singularis? Ha ha. Jag håller på med att lyssna på fyra bokserier via Storytel:

  • Hannah – en släktsaga av Laila Brenden. Där är det dags för del 37 av 40.
  • Krönikan om Ylva Alm av Ida S. Skjelbakken. Jag har kommit fram till del 24 av 25
  • Fjällrosor av Laila Brenden. Där ska jag börja med del 14 av 43.
  • Thea – en släkthistoria av Trine Angelsen. Jag håller på med del 14 av 30.

Och om någon till äventyrs undrar varför jag har så många serier på gång, så är det för att delarna inte hinner komma ut i den takt jag skulle önska. Annars skulle jag föredra att lyssna klart på en serie innan jag börjar på nästa.

Förutom ljudböckerna har jag också fem pappersböcker på gång. Det går långsamt för att jag hellre lyssnar så att jag kan sticka samtidigt. Tre av dessa är romaner, två är faktaböcker. Och så ska jag förstås läsa de två doktorsavhandlingarna som jag ska vara med om att bedöma.

Jag har mest lagt tid på detta som äntligen förverkligas: Sa jag ”konferens”?

En målsättning som är möjlig att nå: Att få insänt det där manuskriptet som hängt i rätten jag-vet-inte-hur-länge.

Jag är mest kluven till: Att jag inte har så mycket ork för familj och vänner som jag skulle önska. Faktum är att jag inte sörjer att två av kurserna som jag skulle ha hållit inte kommer att bli av pga. för få anmälda. Det hade varit roligt att hålla kurserna, men…

Det här ger mig energi just nu: Naturen med alla dess fantastiska färger. Yogan. Zumban. Alla trevliga människomöten.

Det här ser jag mest fram emot: En tjejträff med fyra av mina ungdomsvänner.

Det blir en bra månad. Och i morgon fyller jag år.

Jag tjuvstartade födelsedagsfirandet lite under helgen och kunde inte hejda mig när jag fått ett paket av en väninna i går. I paketet hittade jag den här fina muggen <3

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *