fbpx

dag 59 – soffunderingar

Den som känner mig (kanske också de som läst ett och annat som jag skrivit) vet att jag är föga intresserad av inredning. Har man något att sitta på, något att sova i och ett bord är saken under kontroll. Mattor och gardiner använder man så länge håller ihop. Och vill man lyxa till det lite, ställer man fram en blombukett eller något ljus. I bästa fall kommer man ihåg att slänga blommorna sen när de vissnat.

Men jag kan ändå tycka att det är roligt att planera lite. Som nu, då det snart blir aktuellt att inreda bastustugan som vi har byggt.

Jag hade föreställt mig att vi skulle ha en bäddsoffa, två korgstolar och ett soffbord. Soffbordet är införskaffat, jag köpte det begagnat av en blogg- och facebookvän. Nu är det där med soffan följande fundering. Ett tag övergav jag tanken på en bäddsoffa, och tänkte att vi tar dit en avdankad säng hemifrån, pryder den med kuddar uppefter väggen och så får den leka soffa när ingen sover där. Men, när jag har vistats i stugan de två föregående helgerna insåg jag att den idén inte kommer att funka. Det har nämligen placerats ett ”lektrisbatteri” (alltså, vad heter det på standardsvenska? Ett värmeelement? Som värms med elektricitet, alltså.) på den där väggen under fönstret där jag tänkte mig att man skulle ha soffasängen. Då går det inte. Man kan inte ställa soffasängen invid väggen då elementet är i vägen, och man kan inte täcka elementet med kuddar för då kan det bli eldsvåda.

Ingen soffa, alltså… för den ryms inte vid någon annan vägg i den lilla stugan. Två eller tre fåtöljer?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *