fbpx

dag 68 – befriande språk

I förrgår höll jag en lite annorlunda BodyPump-timme vid gymmet. Annorlunda, därför att den inte ingick i gymmets vanliga program, utan var beställd av en grupp från Vasa idrottssällskap.

Det var extra roligt att hålla den timmen. Dels för att vi tog den i ett lite lugnare tempo än en vanlig BP-timme, med lite mer tid för förklaringar mellan byte av vikter och fokus på olika muskelgrupper, dels för att jag fick tala svenska hela timmen. I vanliga fall försöker jag alternera smidigt mellan finska och svenska, säger inte riktigt allt på båda språken (det blir tjatigt och tar för mycket tid, i Vasa utgår vi från att de flesta förstår båda språken), växlar om så att jag t.ex. förklarar på finska när vi tränar höger ben och på svenska när vi tränar vänster ben. Jag antar att det är bra att utmana sina sviktande kognitiva funktioner också med att byta språk så där. Men oj, vad mycket enklare det var när jag fick hålla allt på ett språk, och det dessutom var mitt eget språk! Jag är nästan tvåspråkig, men ändå!

Jag håller gärna flera timmar för specialgrupper som vill ha timmen på svenska, det är bara att boka tid för en sån timme via gymmet 😉

0 reaktioner på ”dag 68 – befriande språk”

  1. Sån tur du hade att få göra det helt på ditt eget språk. Beställningsarbeten, speciellt personliga, är ju nog de mest givande uppdragen 🙂

  2. Den här gången hade jag erbjudit mig, då det behövdes en instruktör som talar svenska. Jag hoppas och tror att gruppen var lika nöjd som jag!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *