fbpx

en årsöversikt

Adventskalendern fick visst ett abrupt slut. Den 16.12 hade jag en jättelång jobbdag, så det fanns inte tid för bloggen, och sen blev jag sjuk. Och sen blev det jul, typ.

Nu är jag frisk igen, har varit frisk i några dagar men skrivklådan har inte infunnit sig, och eftersom jag fortfarande vägrar låta något stressa mig så har jag inte heller skrivit. Jag vet inte vad det var för konstig influensaliknande krämpa jag drabbades av: huvudvärk, muskelvärk, ledvärk, lite feber, magont och illamående. Krämpan höll i sig från lördag till onsdag, ungefär. I torsdags kände jag mig lite halvhängig men mådde bra, och från och med fredag har jag varit som vanligt. I går var första dagen som jag tränade, och det gick bra.

Så här års brukar det vara dags för en uppsummering av det gångna året, och kanske en framåtblick inför vad som ska kunna komma.

Januari 2016

…skrev jag om att min trotjänarpulsklocka hade gett upp. Dessvärre har den nya också gett upp och jag hittar inte kvittot… buhuuuuu. Jag efterlyste provläsare till mitt romanmanuskript, som nu är publicerat och utgett i egen regi 🙂 Jag funderade på att hålla en kaffefri januari och önskade att få byta arbetsuppgifter, men kände att det inte var läge för det under pågående samarbetsförhandlingar. Minns inte hur det gick med kaffet, men när det gäller jobbet får jag väl säga att läget är mycket bättre nu, och att det vettigaste jag gjort under 2016 var att gå ner i arbetstid till 40 % och starta ett enmansföretag.

img_1784
I januari var jag på bio. Första gången jag var på en 3D-föreställning. Vitsi vad man ser korkad ut med de där 3D-glasögonen på 😀

Februari 2016

…ondgjorde jag mig över begreppet ”skärmtid” och att folk gör en så enkel sak till något så invecklat. Jag fyllde i en reslista, skrev om fastetiden och demonstrerade min nya pulsklocka. Dessvärre skrev jag inte var jag la kvittot (kan nån fatta???? hur kan jag slarva bort en sån sak? Ah, nu kom jag på ett ställe där jag inte letat, ska åtgärdas idag…)

img_1829
Jag brukar försöka hinna träffa mina föräldrar minst en gång per månad. Så också i februari. Här ligger deras husdjur Robin och Misan på mammas säng <3

Mars 2016

…hade jag tydligen problem med stötdämparna på bilen. Jag funderade på karisma, ondgjorde mig över strulande teknik och reflekterade kring att det (bl.a.) är det roliga som bränner ut dig. Jag skrev om påskknytkalas och påsken och om min önskan att kunna skriva som Anaïs Nin (min roman är verkligen allt annat än Anaïs-lik när det gäller språket…), en from önskan som aldrig kommer att uppfyllas. Jag skrev om tilltal (du och ni), och fortfarande känner jag mig glad varje gång någon okänd person duar mig, och gammal och obekväm varje gång jag blir niad, även om jag snällt försöker tänka att den som niar mig bara vill vara hövlig. (Ok, jag ÄR rätt gammal, men det är liksom skillnad på att… öh, vara medelålders och att känna sig som att man blir uppfattad som en generation äldre, om ni förstår hur jag menar.)

IMG_1845.jpg
Yngste sonen fyllde 19 i mars. Här ett suddigt foto av jubilaren med Fluffis-kissen i famnen. 

April 2016

…listade jag fem av mina positiva egenskaper. Jag bredde ut mig om det goda utanförskapet, och det är en sak som jag bara blir mer och mer stärkt i – att jag väljer att vara utanför många saker, och trivs ypperligt med det. Jag skickade in ett bidrag till Radio Vegas ”vill du sommarprata i år?” men blev inte vald. Shit happens, alla kan ju inte bli valda. Och det för mig till en annan sak jag tänker skriva om, men det får bli i Wonnes wellness-bloggen. Att inte bara kunna säga nej, utan att också kunna ta ett nej. Jag skrev om vår resa till Gran Canaria, och om att man inte måste.

IMG_1867.jpg
Jag köpte ett plagg som jag kallar ”skjortblus” och lärde mig att nuförtiden heter det ”skjorta” (och jag är så gammal att jag tycker att skjorta, det är något som män har, kvinnor har skjortblusar… men…)

Maj 2016

…fyllde jag i diverse blogglistor, visade foton på min nya frisyr och berättade om hur jag gör min egen müsli. Jag skrev om vad jag gillar respektive inte gillar att läsa om, och om hur svårt det är att skilja på sitt jobbjag och sitt ”egentliga jag” och hur det egentligen inte ens är önskvärt att göra nån skillnad mellan dem. Jag berättade hur lite väderberoende jag är. Jag skrev om att jag hade varit på Reiki-behandling, och då visste jag inte ännu att jag skulle gå kurs och själv börja ge Reiki-behandlingar 🙂 där ser man!

IMG_1895.jpg
Jag firade valborg och första maj hos mina föräldrar. Här står jag i publiken och lyssnar på när Kokkolan naislaulajat sjunger in våren. 

Juni 2016

…skrev jag om sommarlov, om ny frisyr (igen) och om att jag blivit antagen till FISAF Personal Trainer-utbildningen vid Norrvalla. Den kommer förmodligen att prägla mitt 2017 mer än någonting annat. Snart kör den igång, närmare bestämt 20.01.2017… iiiih, spännande! Jag ondgjorde mig över klotter och funderade på varför det skulle vara viktigt med finlandssvensk litteratur. Och funderade på mitt eget romanmanuskript, förstås.

IMG_1928.jpg
Yngste sonen fick sin yrkesexamen. 

Juli 2016

…fyllde jag i ännu ett par blogglistor, brände en blåbärspaj (vi har fortfarande kvar av den i frysen…), stickade blomstersockor (som jag då och då fäster någon tråd på, det är SÅ TRÅKIGT, men vetja de ska bli klara en vacker dag. Eller en mulen dag.) Jag suckade över min vakthund som skäller så mycket, berättade hur det gick till när vi valde namn åt våra barn och funderade vidare på om jag skulle starta ett företag.

IMG_1993.jpg
Jag tillbringade hela, hela juli i skären, underbart <3 Och nej, jag satt inte på dass hela månaden, men jag gillar den här somriga bilden av ”trodå ti matsi” 🙂

Augusti 2016

…fyllde jag i… ja, ni vet. Och där ser jag ett foto på den spanska romanen som jag ännu inte läst ut. Jag kom liksom av mig. Men, jag ska läsa den. I sinom tid. Även om det är tungt att läsa på ett främmande språk som är nytt för mig. Jag skrev om att jag skulle träffa en stylist – och det var verkligen en upplevelse som jag rekommenderar, tack igen, Sandra 🙂 Jag skrev om att jag inte hade ångest inför att återvända till jobbet efter sommarlovet, om min badkrokodil och om att jag hade varit hundvakt.

IMG_2091.jpg
Jag gjorde comeback i sambatåget på Konstens natt i Vasa. Ber om ursäkt för dålig bildkvalitet. 

September 2016

…gjorde jag en skrivövning som Kugge tipsade om i sitt nyhetsbrev.  Jag berättade om mitt nystartade företag, och om att jag skulle tacka nej till allt som gick att tackas nej till i oktober, eftersom september blev så fullspäckad. Trots detta var hösten fullspäckad fram till mitten av december, hur kan det bli så där… nå, det där med ”full” blir så fort fullt när man tål så lite.

IMG_2124.JPG
Jag deltog i kursen ”Alaselän hyvinvointia edistävä ohjaaminen ryhmäliikuntatunneilla” som fysioterapistuderande Janna Oinas och Laura Luoto höll för instruktörer vid Wasa Sports Club. Nu har Janna och Laura fått sin examen, grattis! <3 

Oktober 2016

…listdags igen. Och dags för ”himmel eller helvete” och om vikten av att hjälpa i stället för att stjälpa. Jag skrev om att välja, och om mitt företag.

IMG_2240.jpg
Jag stickade yogasockor på beställning, och missförstod stickbeskrivningen, men det blev sockor ändå 🙂

November 2016

Jag skrev om att ge ut en bok själv, och om att ordna en bokrelease, och det blev också en sån, i rätt blygsam skala, men dock. Jag berättade om bloggalan och om att jag blev uppmärksammad för att jag Vogade ha en röd klänning 😉

IMG_2377.jpg
Galaoutfit

December 2016

…började jag på en adventskalender inspirerad av Svenska kyrkans alternativa julkalender. Nå, vi vet ju hur det gick med den saken. – Fast det var roligt så länge det varade, sa bakterien.

IMG_2458.jpg
Jag köpte en gammalrosa klänning och var rätt nöjd med hur den matchar min rosa kofta, som jag ÄÄÄÄÄNTLIGEN kom mig för att slutföra efter kanske två år.  

Ett par decemberdagar kvar. Solen lyser, det har varit många vackra dagar i december. Det blir en promenad med hunden så småningom. Jag ska träna bodypump här hemma, och så får vi se vad jag hittar på. Morgondagen är ett oskrivet blad, fredag blir det morgonspinning, frissabesök och sen far jag norrut för att först gå på kaféträff med en bloggvän som jag stickat en poncho åt (min syster kommer också med) och sen för att besöka mina föräldrar och fira in det nya året med dem. Samt fira att pappa fyller 87, på nyårsafton.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *