fbpx

en god vana

För en bokälskare måste det ju vara en god vana att läsa. Förutom alla ljudböcker som jag slukar har jag de här böckerna på kö just nu.

IMG_2742.jpg

Hela fyra böcker av finlandssvenska författare. Kärleksbitar och Glimtar av närvaro av Alexandra Sandbäck. Dånet i ett ensamt öra av Birgitta Boucht och Vonne och Marie av Christel Sundqvist. Jag brukar inte fundera så mycket på varifrån författaren är och om hen är man eller kvinna, men nu råkar jag ha tre finlandssvenska författare på gång.

Ytterligare två finländare: Sinuhe egyptiern av Mika Waltari och Kauluksessa kultainen hämähäkki av Seija Leivo.

En norsk bok i svensk översättning: Brudkistan av Unni Lindell. Det är väl den bok i högen som främst motsvarar ”böcker jag oftast brukar läsa”, m.a.o. kriminalromaner.

Så har jag lånat den andra av Anaïs Nins dagböcker av min vän Haje. Jag blev överförtjust i den första. Den som ändå kunde skriva så där <3

Sist men inte minst, håller jag på att läsa om Den svarta opalen av Victoria Holt. Jag vet att jag har läst den förr – det var väl på 90-talet som jag slukade allt jag kom över av Victoria Holt, men trots att jag har läst halva boken nu minns jag ingenting. Ibland är det bra att vara glömsk, så kan man njuta av samma bok flera gånger med en känsla av nyhetens behag 🙂

Läsning är verkligen en vana jag kan rekommendera. (Vill du köpa min debutroman? Hehe. Hör av dig i så fall!)

2 reaktioner på ”en god vana”

  1. Läser du ochså med örat ? Det var kul att höra . Vilka böcker har du slukat ? Och jaaa, jag är intresserad av din debutroman . Men det kan vi ta på pm via fb

    1. Oj, det är många böcker jag har slukat, men just nu håller jag på med Elly Griffiths böcker om Ruth Galloway. Lite annorlunda kriminalromaner, med en arkeolog som huvudperson. Dem tycker jag verkligen mycket om! Just nu är jag inne på nummer sju, De öde fälten. Trevligt att du är intresserad av min roman! 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *