fbpx

festligheter

Den här tiden på året är verkligen festernas tid. Som en av mina vänner konstaterade, egentligen skulle det här sociala livet få vara mer utspritt under hela året… Än är det den ena konstellationen, än den andra som ska ha fest. Eller så ska man ha gäster. Och allt detta är visserligen mysigt, men ibland kan det bli för mycket av det goda.

Nå, för min del är det inte så ”farligt” i år. Det som kommer att kännas konstigt är att vi inte längre ska på vare sig någon dagis- eller skoljulfest. Det är 19 år sen den eran började, om jag räknar rätt, och i fjol var det sista gången vi var på skoljulfest. Sonen som nu är 23 år började i dagis då han var fyra år, och sedan har det rullat på utan avbrott.

Jag gillar skoljulfester. Men som med så mycket annat är det lätt att gnälla att det var ”bättre förr”. Fast, var det? När samma son börjat skolan tog julfesten jättelänge. Sjuåringar är trots allt rätt små, och han blev helt slut innan allt program var genomfört, och ringlekarna dansade och paketen och betygen utdelade.

Numera har de julfesten en kväll innan terminen tar slut, och avslutar terminen med en skoldag enbart för eleverna, då de städar undan och dansar ringlekar. Inga julklappar delas ut på julfesterna heller, om jag minns rätt. Så det är flera år sen jag fått dansa ringlekar senast. Det är lite synd 🙂 jag som gillar all sorts dans.

Men jag har fått dansa en hel del denna vecka, först på personaljulfesten i torsdags och sen på SalsaFiesta igår kväll tillsammans med mina sambakompisar, det var vår sambajulfest. Först var vi ute och åt, sen fortsatte vi med salsa.

Nu när maken och jag har lärt oss bugga, i alla fall någotsånär, får följande projekt bli att lära honom salsa… 😉

0 reaktioner på ”festligheter”

  1. Jag var på HUF (folkdans) julfest i november och vår ”firmajulfest” är i januari, så här är det nog rätt bra utspritt. Nästa vecka blir det glöggträff för sjuornas föräldrar (i samband med att man får träffa lärarna angående betygen), så då hoppar jag över jobbets inofficiella lillajul följande kväll för att inte vara borta två kvällar i rad. Det blir nästsista lågstadiejulfesten och fjärde, efterett uppehåll på tre år, högstadiejulfesten och de krockar inte ens!

    1. Här är det ingen julfest eller annan jultillställning för högstadieelevernas föräldrar. Vi ska på ungdomsföreningens julfest på juldagskvällen då äldsta sonen är med i programmet. Det är faktiskt inte så jättemånga julfester för min del i år. Vi ska också fira lite inom vår avdelning på jobbet, men det gör vi med en jullunch, alla hade så fullt upp på kvällarna från förr.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *