fbpx

förvirring

Hm, det var inte meningen att det skulle bli ett nytt för-ord men det blev visst det i alla fall 😉

Igår skrev jag att jag inte varit inne på bloggen så mycket på ungefär tre veckor. Har jag förstått rätt att det blivit så nu att man inte kan läsa bloggen.fi om man inte bor i Finland? Men Scriptrix kan ju skriva blogg här, det har jag sett… Då kan hon väl också kommentera? Därav förvirringen.

Den där för-stavelsen är intressant. Nu börjar jag ju undra om den kan jämföras med pre-stavelsen. Som i pre-position, och pre-ludium. Kanske ändå inte? Kanske det är före-stavelsen som ersätter pre-? För om jag blir för-virrad, är det väl inte ett för-stadium till virrighet? Eller kanske det är just så det är?

Se där något att fundera på igen. – Du tänker för mycket, säger folk åt mig ibland. Jaja, det kan hända, men det går liksom inte att vara otänkt.

Och nu borde jag jobba, så jag har inte heller tid att gå en djupare bloggrunda och se om jag skulle kunna… ja, vad blir motsatsen till att bli förvirrad? Post-virras?

 

0 reaktioner på ”förvirring”

 1. Det går visst att skriva inlägg och att kommentera från Finland, Sverige, Norge och Danmark. Men alla övriga länder är uteslutna. Vilket är mycket tråkigt för t.ex. Jürgen i Tyskland som har varit en flitig läsare och kommentator.

  Previrrad, prevånad, prelåta, prekasta, preändra m.m. Njäe! 😀

  1. Aha, det var så! Tack för upplysningen, Scriptrix! Det var ju tråkigt, åtminstone tidigare har vi ju haft bloggare på bloggen.fi som bor i Tyskland och andra mellaneuropeiska länder, det är alltså slut med det nu? Konstigt att det ska vara så där besvärligt. Och nu tycks det också vara så att jag inte kan kommentera på wordpress-bloggar som inte hör till bloggen.fi, undrar varför det har blivit så…

   Nä, det där pre- kan nog inte vara samma sak 😀

  1. Hm, det är jag inte säker (!) på, AH. Om man är förvirrad är man kanske osäker, men inte o-självsäker? Eller?

   Kanske hellre ”för säker”?

 2. Hej! Finns det någon parcellägare på Bloggen.fi som inte är mer eller mindre förvirrad? Vem kunde det vara? 😀 😀 Kanske Yvonne?

 3. Så länge previrringen är tllfällig finns det hopp, värre är om den urartar till förtvivlan.
  Hss-master har lovat att det senare ska vara bara Kina och Ryssland som inte släpps in till bloggen.fi. Vi får väl vänta och se … 8)

 4. Det blir nog predömt svårt att ersättra för- med pre- i alla lägen.
  Prelossning eller premaning skulle få folk rent pretvivlade. 😉

 5. Virringen är virrig o vi virrar iväg i säng snart 😉 Tycker annars att post är bättre än pre. Fick en bok med posten idag 😀 ))) Kramg’natt

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *