fbpx

grrrr

I går skrev jag ett ganska långt inlägg i min andra, nya blogg på http://wonneswellness.fi. Till sist skulle jag bifoga en bild, och då hakade allting upp sig. Det funkade inte att klicka på någonting alls, och till sist hade jag inte ens något utkast kvar. Jag surnade till, var ganska trött och orkade inte försöka skriva om allt. Samma sak har hänt också i den här bloggen.

Såna gånger undrar jag om det beror på a) wordpress b) internetförbindelsen c) datorn eller d) är det bara jag…

Och om man skriver inlägget i t.ex. word och klistrar in det i wordpress, så följer en massa smyginställningar med som man (läs: jag) inte lyckas reda upp, så att t.ex. radavståndet blir ENORMT fastän det ser helt ok ut i originaltexten.

IMG_2298.jpg
Det var den här bilden jag skulle sätta in i min andra blogg, nu sätter jag in den här i testsyfte. Då försökte jag med att infoga bild, nu använde jag dra-och-släpp-funktionen.

Har du råkat ut för liknande problem? Vad gör du för att undvika att hela inlägget far till väders?

8 reaktioner på ”grrrr”

  1. Skriv alltid texten i ett skrivprogram (plain text). ALDRIG direkt i bloggverktyget. Det är regel nummer ett. Antagligen är det nätverket som gör att hela inlägget kan gå förlorat. Ofta bråkar nätverken t.ex. utomlands och det är WP känslig för. Annars verkar WP väldigt stabilt och pålitligt.

    1. Ok, tack för tipset! Det skulle kunna vara bra att göra så… jag minns att jag gjorde det ibland på gamla goda bloggen.fi-tiden när jag tyckte att den bloggen ”krånglade”…

  2. Jag skriver aldrig ett inlägg direkt i bloggen. Rekommenderar att använda word och se efter i inställningarna var du kan ändra på saker som radavstånd ifall det följer med från word.

    1. Tack för tipset. Jag försökte skriva i word tidigare till min gamla blogg, men tyckte att det var så hopplöst att kunna redigera sen och att texten blev så konstig. Kanske jag borde använda plain text som Bogart föreslår. Det känns bara så enkelt att rafsa ihop texten direkt i bloggen och publicera genast… Enkelt när det fungerar, alltså…

  3. Jag skriver alltid direkt i bloggen och kollar att inlägget sparats i utkast innan jag trycker publicera. Man kan ju också markera hela texten och högerklicka och välja kopiera. Så brukar jag göra med kommentarer också för det mesta. Speciellt när det är sådana bloggar som har CAPTCHA-kod, som bukar krångla ibland.

    1. Det som var extra förargligt just den här gången var att datorn liksom hängde sig, så jag kom varken åt att högerklicka, spara eller kopiera eller något överhuvudtaget… men sen visade det sig att det hade sparats som utkast i alla fall. Märkligt att jag inte hittade utkastet samma dag när jag startade om… följande dag fanns det nog där.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *