fbpx

guilty pleasure-listan

…såg jag hos Daniela. Och jag gillar ju listor, så… Även om jag inte skäms längre. Aristoteles sa att det är unga som ska skämmas, inte mogna människor (underförstått: mogna människor gör helt enkelt inte sånt som man bör skämmas för). Hah, så lite han visste 🙂

IMG_2328.jpg

Varje rubrik ska alltså omfatta tre saker som man skäms lite för att man gillar eller som  man liksom gillar lite till överdrift, och kategorierna är mat, tv-serier, musik, drycker, affärer och random!

MAT

1. Bröd. Jag läste nånstans, apropå nyttan med mörkt bröd i stället för ljust, att ingen frossar i mörkt bröd, medan man glatt kan trycka i sig fem skivor rostat ljust bröd. Hah. Jag begränsar mitt brödintag, eftersom bröd är kaloririkt, kolhydratrikt och kan ge magbesvär, men jag skulle kunna äta hur mycket bröd som helst. Ingen LCHF här, alltså…

2. Choklad. För visst är choklad ”mat”, man äter det ju? Say no more. Inte bara nyttig, mörk choklad, det mesta slinker ner utan problem, om vi säger så. Fast helst inte konfekt eller choklad med frukt- eller bärsmak. Men att doppa frukt och bär i smält choklad är faktiskt jättegott!

IMG_2339.jpg

3. Rött kött. Nej, jag vill inte bli vegetarian. INTE. Jag äter massor med grönt, men gillar kött alldeles för mycket för att vara motiverad att lämna bort det.

TV-SERIER

Jaha, så var vi där igen… alla såna här listor utgår från att man tittar på tv. Det gör jag ju inte. Så, det får bli sånt som jag tittade på förr. Googla om ni inte vet vad jag talar om 😀 Nä, jag bara skojade… lite smakprov kan ni få här:

1. Flying Doctors

https://www.youtube.com/watch?v=PfyxThcqF3I 

2. Heartbeat

https://www.youtube.com/watch?v=7w_YlD5kpEs

3. Happy Days

https://www.youtube.com/watch?v=6W6y7YhHdVE

MUSIK

1. ABBA. Något av en självklarhet för den som var ung på 70-talet? Det påminner mig förresten om att det är jättelänge sen jag haft någon ABBA-låt i något av mina träningsprogram…

2. AC/DC. Fast uhuu, jag gillar inte att Brian Johnson har slutat… Kan nån förresten förklara för mig varför ABBA-snutten bäddas in och inte de andra? *känner mig okunnig*

https://www.youtube.com/watch?v=YJQp7Id2ywE

3. Frank Sinatra. Ok, det här var otippat… han bara poppade upp.

https://www.youtube.com/watch?v=hlSbSKNk9f0

DRYCKER

Jag dricker mest vatten och te och kaffe, de är ju inte så speciella, men…

1. Vin. Rött, eller torrt vitt vin/rosé. Helst med god mat.

2. Cider. Torr cider eller light päroncider. Vem vill dricka en massa socker 😉

3. San Fransisco (det är en drink, ifall ni inte visste det :p )

AFFÄRER

Alltså, jag tycker ju för det mesta att det är tråkigt att gå i affärer, så det här blir nästan lika udda som det där med tv-serierna… Och Tiimari finns inte ens längre… 🙁 Men joo, det finns ju garnaffärer! Jag har kilovis med garn, och skulle ändå gärna ha mera…

1. Neulenettikahvila Pirjoliisa. En mysig liten garnaffär i Vasa, där man också kan ta sig en kopp kaffe. Där man får tips och råd när det gäller handarbete. Pirjoliisa ordnar också stickkvällar. Härligt ställe!

2. Vörå handarbetsaffär. Finns både i Vörå och i Vasa. Trevlig betjäning och ofta fina erbjudanden på garnnystan. Lockande för den som stickar en massa sockor, och trevligt också när det gäller annat handarbete!

IMG_2342.JPG

3. Nu blev det svårt. Men jo, i Jakobstad finns en mysig liten inredningsaffär som heter Blossom. Den gillar jag! Trevlig affär då man ska handla presenter. I Vasa fanns en liknande som hette IN, och den har tyvärr upphört…

RANDOM

Det här borde ju vara lättast. Hm…

1. Böcker. Pappersböcker och ljudböcker. Att läsa. Det skulle jag kunna göra jämt… Innan jag började lyssna på ljudböcker kunde jag t.ex. stå och laga mat med en roman i ena handen…

2. Att skriva. Jag älskar att skriva. Egentligen är det ett potentiellt problem – jag skriver en massa i mitt (ena) jobb, och sen när jag är ledig sitter jag igen vid datorn och skulle kunna skriva hur mycket som helst… Det är inte nyttigt för kroppen.

3. Att dansa. En verklig dröm skulle vara att få vara med i något Let’s Dance-liknande koncept och få dansa dag ut och dag in med någon som Kan.

8 reaktioner på ”guilty pleasure-listan”

  1. Nu måste jag bara fråga vad du gör i stället för att se på TV. Själv tycker jag TV är suverän underhållning, om det kommer sånt som jag gillar. Filmer orkar jag inte just med, men bra serier är trevliga. Just nu är danska kriminalserier populära i svenska kanaler. Gillar ju också kriminalromaner mellan varven, så det går hand i hand.

    1. Oj… vad jag gör i stället för att se på tv? Tv-tittandet föll bort i samband med min burnout. Jag har svårt för kombinationen av ljud och rörliga bilder. Det går att titta på nån liten snutt på datorn, men ju större skärm och ju högre ljud desto värre. Jag börjar må nästan fysiskt dåligt av det.

      Jag antar att jag stickar och lyssnar på ljudböcker i stället för att titta på tv. Sen sover jag ju mycket mer än de flesta i min ålder. Eller, inte bara sover, men ligger i sängen och slappnar av, löser korsord eller sudoku, lyssnar på ljudböcker eller läser.

    1. Jooo…. <3 Fast det var jätteledsamt när den där ena doctorn som jag glömt namnet på dog 🙁 Helst skulle jag vilja att alla enskilda berättelser i serier ska sluta lyckligt 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *