fbpx

hett

…om öronen… eller nån annanstans. När jag stod i kassakön i matbutiken idag, föll mina blickar på kvälls- och skvallertidningar som jag aldrig köper. Nåja, det var kanske för mycket sagt. Jag har väl köpt på sin höjd 5 kvällstidningar i mitt liv, och dessutom burit hem något exemplar som jag fått gratis på flyget. Men direkta skvallertidningar i veckotidningsformat har jag aldrig köpt. Bara läst något nummer då och då hos tandläkaren eller frissan.

Det är intressant, det här med rubriker som man antar ska locka läsare. Skrikiga stora rubriker som ofta andas skandal, kärlek, sex, kändisars nya partners och skilsmässor och sånt. Jag är ju väldigt obevandrad i kändisvärlden, kanske i synnerhet i den finska sådana, så jag vet långtifrån alltid vem det handlar om. För en tid sen var det tydligen nån finsk kändis som heter Martina som skulle skiljas från sin man som också tydligen är kändis, eller var det så att han ville skiljas för att hon haft en annan. Whatever. Undrar om det borde höra till allmänbildningen att veta vem de är?

I dag fastnade mina ögon bl.a. på en sån där sexrubrik. Jodå, jag förnekar inte att de kan dra blickarna till sig. Det var någon kändis som jag inte heller vet vem det är som var på ”het sexsemester” med sin man/fästman/pojkvän/partner. Den rubriken fick mig förstås att fundera. Antar att ordet semester här användes om en resa. För man såg den här kändisen i bikini på en strand. Så långt ok. Men, tänkte jag vidare, vad är en ”sexsemester”? Är det en semester då man har sex? Tittar på sexiga saker? Har extra mycket sex? osv. Tydligen är det i alla fall med sin egen partner man tillbringar tiden, eftersom det stod något i nån underrubrik om att det fanns förhoppningar om tillökning i familjen. Jaha. Så man tar sin partner med sig, far på en södernresa och vips har man en sexsemester?

Fast den var ju het också. Undrar vad det innebär? Är det ett varmt ställe de har rest till? Man skulle förstås kunna tänka sig att det handlar om en semesterresa där man ägnar sig passionerat åt varann. Men, om en sexsemester inte är het, vad är den då? En kylig sexsemester? Låter genast mindre mysigt. En sval? En likgiltig? En…

Ja, inte förstår jag mig. Kanske jag ändå borde ha köpt skvallertidningen för att få allmänbilda mig lite 😀

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *