fbpx

Jag-listan

Det är roligt att läsa om andra bloggares vardag, och ett sätt att få med många intressanta aspekter är att göra inläggen i listform. Den här listan hittade jag hos Cindy.

Jag gör så lite som möjligt, brukar jag svara om någon frågar. Sen beror det ju på vad man räknar som ”att göra”. Nu känns det nästan som om jag skulle ha semester, då jag mest jobbar med att i lugn och ro planera höstens verksamhet. Övar zumbakoreografier, planerar yogaupplägg, tar nån fortbildningskurs då och då, solar, badar bastu, promenerar med hunden…

Jag kan välja hur jag lägger upp mina dagar, och det är oerhört skönt.

Jag köper mat, presenter och träningskläder.

Jag borde ingenting, höll jag på att säga. Fast det skulle vara bra om jag kom mig för att öppna brevet från MobilePay My Shop och började koda in priser (om jag förstår hur man ska göra).

Jag måste inget annat än dö (nån gång). Men allt annat jag gör eller låter bli att göra får konsekvenser som jag får lov att beräkna och överväga.

Jag tycker att det är väldigt trevligt att jag kan vara så mycket vid villan i sommar. En rejäl uppladdning behövs inför hösten.

Jag tänker inte för mycket, oavsett vad andra anser om den saken. Jag tänker, alltså är jag till.

Jag äter mest grönsaker, sill och nypotatis. Fast inte tillsammans. Trots att jag gillar grönsaker, och framför allt sallader, känns det inte som att de passar tillsammans med sillen.

Jag dricker ett par liter om dagen, mest vatten. Om det är varmt, eller om jag tränar och blir svettig dricker jag ännu mera. På morgonen dricker jag flera dl te, flera dl kaffe och dessutom två glas vatten – ett med en C-vitaminbrustablett i, och ett med en multivitaminbrustablett i.

Jag behöver faktiskt mindre sömn nu än i juni, har jag märkt. Mindre jobb = mindre stress = mindre sömnbehov. Ändå behöver jag förhållandevis mycket sömn och vila jämfört med många andra människor.

Jag lyssnar på zumbamusik och på ljudböcker. Ljudboken just nu är ”Fruset guld” av Cilla & Rolf Börjlind.

Jag drömmer om konstiga saker varje natt. Oftast att jag reser eller flyttar. Jag hittar nya rum, nya lösningar, nya skåp, löser mysterier etc. (fast jag brukar inte hinna bli klar förrän jag vaknar). Man behöver förmodligen inte vara någon större drömtydare för att inse att det har att göra med alla förändringar som skett inom mig och i min tillvaro de senaste tio åren. Undrar hur länge mitt inre ska tycka att jag lever i förändringarnas tidevarv?

Jag längtar egentligen inte just nu. Det kanske låter tråkigt, men det känns bara fridfullt och bra.

Jag använder internet varje dag (surprise, surprise).

Jag blir varm om hjärtat när jag ser på min hund. Tänk, snart har jag haft henne i 8 år och ändå känns det så stort att JAG HAR EN HUND.

Jag brukar lösa korsord eller sudoku varje kväll.

Jag tittar på tränings-, yoga- och zumbavideor för att låta mig inspireras och lära mig mera.

Jag läser en hel del, men lyssnar mera på ljudböcker numera. Egentligen läser jag mest faktaböcker. Nu håller jag på med bl.a. ”Corrective exercise solutions to common hip and shoulder dysfunctions” av Evan Osar. Den utgör en del av kurslitteraturen i NAT Master Course (trigger point therapy) som jag hållit på med hur länge som helst (rätt icke-aktivt, dessvärre).

Jag vill sköta om min hälsa så att jag orkar hjälpa andra att må bra och att må bättre. Det blir spännande att ha företaget som huvudsyssla ”på riktigt” i höst!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *