fbpx

Lucka 20 – uf-julfester

Egentligen skulle det här ha varit lucka 21, men eftersom jag (återigen) ligger en dag efter med mina luckor blir det som det blir. Jag har varit med och ställt i ordning för ungdomsföreningens julfest ikväll, därav temat. Visst är det roligt att det finns evenemang som samlar både yngre och äldre bybor, och att man kan hjälpas åt att städa och pynta och duka och sånt inför festen.

Varje år när det blir dags för advents- och julkonserter längtar jag efter att sjunga i kör, och varje år när det är dags för uf-julfest skulle jag vilja återuppta min medverkan i programmet. Men tyvärr kan man inte vara överallt, och man får lov att ständigt välja sina fritidsintressen. Hursomhelst, jag gillar att spela teater (och att sjunga). Och tänker med nostalgi på när jag var mera engagerad i föreningen, ett år som tonårsledare (eller var det två år?) och två år som ordförande. Det var tider, det.

På den tiden, det glada 80-talet, hade kommunerna mera pengar, så ungdomsföreningar och andra ideella organisationer kunde få bidrag för att ordna t.ex. kurser, så jag höll bl.a. en matlagningskurs för tonåringar. Och ett år gjorde vi en videofilm om vår by. Det var en stor sak på den tiden, före internet och youtube blev var mans egendom. Och så var det de där julfesterna. Med egenhändigt, amatörmässigt hopsnickrat program. Lite allsång och diktläsning förekom också.

Jag ser fram emot årets fest på juldagskvällen, även om jag gruvar mig en aning för funktionärsskapet denna gång då jag inte riktigt är i form för att börja på 18.30 och sluta nån gång efter klockan 02…

0 reaktioner på ”Lucka 20 – uf-julfester”

  1. Det låter trevligt med gemenskap inför en julfest, fint att sånt lever kvar ännu. Det är inte lätt att hålla sig åt sidan för alla tänkbara uppdrag och hobbyn som man skulle kunna ta del av, men man måste bara välja. Jag har mången gång suttit i samma båt 😉 Ibland kan det dock kännas skönt att bara njuta av andras t.ex. uppträdanden och slappna av för en stund! God Jul!

    1. God Jul, allt0r1nget! Man måste välja, och numera har jag lättare att tacka nej. Förr var det väldigt besvärligt, i synnerhet om det gällde sånt som jag tyckte om och om någon ”värvare” dessutom anspelade på saker som att man inte ska sätta sitt ljus under skäppan, att man ska ta vara på sina gåvor osv. Numera håller jag bestämt fast vid att det är ok att odla vissa gåvor under vissa tider av livet, medan de får vila under andra perioder. Allt har sin tid.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *