fbpx

lyssna på sin kropp

Det finns många saker här i världen som man får motstridiga budskap om. Bland annat det här med att lyssna på sin kropp och vad den vill. Nu försöker jag ju vara väldigt lyhörd för vad jag orkar med, eftersom jag fortfarande är så bräcklig efter min sjukskrivning, så om kroppen säger att jag ska ligga på soffan hela kvällen gör jag det, utan bekymmer. Men sen läser man t.ex. i tidningen om hur ohälsosamt det är att vara en soffpotatis, och hur viktigt det är att ta sig upp ur soffan för att röra på sig, även om det känns motigt. Inte är det lätt att veta när man ska lyssna och när inte…

Månne kroppen kan ljuga?

0 reaktioner på ”lyssna på sin kropp”

  1. Nå man kan inte alltid lyssna på sin kropp. Min kropp skulle önska vara hemma och vila sig i egen säng men det vill jag inte. Nå kanske jag skulle vilja det bara jag skulle få, men eftersom jag inte får så får jag försöka intala mig att jag inte vill.
    Nå det här blev lite invecklat, undrar om det var just detta jag ville?

  2. Det beror på omständigheterna förstås, en balans mellan aktivitet och vila är bra har jag lärt mig 🙂 Och den ”passande balansen” kan man bara hitta själv, tror jag 😉 Änglakramar!!

  3. håller med Tomas här, finns två sätt att vila på, då kroppen verkligen behöver den där vilan och då man annars bara vilar fast kanske kroppen inte behöver eller ”vill”….ibland kan det hända att huvudet vill en sak men inte kroppen, det har jag upplevt flera gånger, att de båda inte är på samma våglängd, men då måste jag nog lyda kroppen om det ska bli någon ordning o balans….och efter att jag drog hårt i handbromsen på sensommaren så börjar det vara i ordningställt nu, skulle jag inte valt att göra som jag gjorde så vet jag inte hur det skulle ha sett ut idag, troligen inget vidare. god fortsättning, o låt kroppen bestämma takten, den ljuger inte, det är huvudet som försöker få in dej på villovägar, så har jag upplevt det. kram!!!!

  4. Tack för kommentarerna! Det där du säger, Gilla, om att kroppen vet bättre än huvudet fick mig verkligen att tänka till. För om det skulle vara så att man vet innerst inne när det är det ena och när det är det andra… hm, då har man nog väldigt bra självkännedom. Jag ska fundera vidare på det där med vad huvudet säger. Kram!

    1. Det kan man verkligen fråga sig, lma7! När någon har sagt något i den stilen till mig ”så bra att du tog ditt förnuft till fånga” har det känts som att vederbörande menar att jag gjort som hon eller han tycker att jag borde ha gjort! Vad är det som säger att det är förnuftigt? 😉 Kram!

  5. Det är väl så att det som en tycker är förnuftigt är helt förkastligt för en annan?? Det här kan du skriva ett inlägg om? 😮

  6. Jag har av egen erfarenhet lärt mej att kroppen inte ljuger. Den signalerar då ”huvudet” inte fattar. Kroppen signalerar med tex huvudvärk, bihåleinflammationer, migrän, magont, magsår osv att allt inte är som det ska. Sen, när man fattar att lyssna på kroppen och tillåter sej själv vila blir man också kvitt med kroppsliga symtom. Sedan jag blev sjukskriven, invalidpensionerad och numera friskförklarad, har jag inte haft en enda bihåleinflammation, och migränmedicinerna ligger och dammar i skåpet.. Hellre en lycklig soffpotatis än en olycklig hurtbulle …;)

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *