fbpx

midsommar

Jag brukar ju som sagt var inte vara så flitig med att illustrera mina blogginlägg med bilder. Men nu ska det väl få bli någon bild midsommaren till ära 🙂 Vi kommer, inte helt oväntat, att fira midsommar vid villan. Tänk att vi redan kunnat vara här i två månader, under de flesta veckoslut alltså. Och nu har jag ledigt, så jag hoppas att jag inte ska behöva fara i land alltför ofta. På tisdag kväll blir det i alla fall en vända hem till byn, och sen kommer jag tillbaks hit på fredag, om inget oförutsett inträffar. På onsdag ska jag hålla BodyPump, på torsdag ska vi fira två av våra söners födelsedagar (den ena fyller 27 år den 21.6 och den andra fyller 19 den 27.6, de firar gemensamt hos storebror den 26.6) och på fredag ska jag på mitt sista psykoterapitillfälle före terapeutens semester. Jag brukar ha onsdagar som min terapidag, men hon hade annat program inkommande onsdag, så min tid blev flyttad.

Skog och hav, inga planteringar, naturens blommor blommar för oss även denna midsommar. En krukväxt har jag, en gul begonia som jag köpte till påsk. Tänk, den blommar än!

begonia
begonia

Beklagar de fula byggnadsställningarna som syns i bakgrunden, men de behövs fortfarande. Utsidan på bygget är inte helt klar än, inte insidan heller för den delen. Men det närmar sig! Här är det lugnt och skönt som vanligt. Lite blåst, men inte så farligt. Svalt, växlande molnighet och ett och annat regnstänk. Vi har bestämt oss för att inta midsommaraftonens måltid (vet inte om jag ska kalla den middag eller vad) inomhus. Få se hur många vi blir. Det var knepigt att handla till helgen, då inget egentligen var bestämt. Men dottern och hennes sambo tar mera mat med sig då de kommer.

Jag hade fotograferat några linnéor också, och det var egentligen dem jag skulle visa. Men bloggen säger att bilden är för stor? Varför blir vissa bilder för stora fastän de är tagna med samma kamera 😮 *fattar inget*

Sen ska vi få vara hundvakt. Dotterns och hennes sambos hund ska stanna här över natten. Världens gulligaste Hugo ska få vara här med ”mommo och moffa”, det gillar vi!

Hugo, som redan blivit mycket större än på det här fotot
Hugo, som redan blivit mycket större än på det här fotot

Trevlig midsommar till alla!

 

0 reaktioner på ”midsommar”

  1. Tack, lma7, hittills har vi det bra, lugnt och skönt som jag vill ha det! Lite extra ståhej då valpen Hugo har varit här med ”mommo och moffa” i natt, men det är kärt besvär <3

 1. Tack,detsamma!
  Min man brukar få en gul begonia av min mamma då han fyller år i slutet av mars,och den brukar blomma flitigt ända till augusti-september,speciellt om den får stå ute på balkongen,där stortrivs den(bara man kommer ihåg att vattna,förstås…)

  1. Tack, Måsa-mållon! Det ska bli spännande att se hur länge den här begonian håller. Den har stått ganska svalt, av förklarliga skäl, och fått vatten ungefär en gång i veckan. En lite större slurk då. Jag brukar annars vara alltför bra på att ta livet av azaleor, cyklamen, begonior och andra vackra krukväxter som blommar då man köper eller får dem.

 2. Önskar dig en trevlig midsommar!

  Man kan beskära bilderna för att få dem att rymmas. Linnea gör sig väldigt bra på bild, otroligt skira och fina.

  1. Tack, Kicki! Jag ska testa, jag funderade också på det. Men det tycks liksom inte bara vara ytan på fotografiet som är avgörande, eller så är det jag som inte förstår mig alls på det här med foton. Jag menar, om man framkallar sina foton på papper blir de ju lika stora, och då är det så konstigt att vissa ändå är större ”i datorn” eftersom de tar mera utrymme fastän rutan med bilden är lika stor :-/

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *