fbpx

Parisuhdehaaste, på svenska

Jodå, jag har nog läst andras blogginlägg mest varje dag fastän jag inte kommit mig för att skriva. Och jag hittade faktiskt det där kvittot till sist. Det var i ytterfickan på min datorväska. Håhåjaja, här hade jag alltså burit den där väskan av och an och letat på alla möjliga andra tänkbara och otänkbara ställen… jag fick faktiskt en ny pulsklocka, så den var tydligen sönder på riktigt.

I dag skulle jag ha varit på PT-utbilding, men hade oturen att bli sjuk. Lite bättre tycks jag må idag, då jag kan tänka mig att skriva 🙂 men jag är inte i form för att sitta på skolbänken kl. 12-19 idag, 10-19 i morgon och 9-15 på söndag och sen orka med vanlig jobbvecka efteråt… jag får delta vid Solvalla i stället den 3-5.3 då motsvarande kurs går där. Enklare så än att få ”straffuppgifter” som motsvarar tre dagars arbete.

Jag läste JoKos blogg och blev så förtjust i ”parisuhdehaaste” (parförhållandeutmaningen? det låter konstigt på svenska…) att jag lät mig inspireras till att skriva direkt.

Vilka är era andra namn?

Margareta och Gustav. (Alltså, det låter ännu gummigare och gubbigare än Yvonne och Hans…)

Hur länge har ni varit tillsammans?

Hm… låt mig se… typ 35 år. Vi började sällskapa 28.11.1981, men hade en paus på 8 månader 1982-1983.

54913_455055758057_4230626_o
Sommaren 1982.

Hur länge hade ni känt varandra innan ni blev ett par?

Det beror på hur man räknar. Känt till varandra hade vi gjort i närmare 10 år, men vi hade umgåtts i ett par månader, då jag sällskapade med hans kompis 🙂

Vem bjöd ut vem?

Haha, ingen. Sånt gjorde man inte på den tiden, i alla fall inte i våra kretsar. Jag vet inte om tonåringar gör det nuförtiden heller. Att bjuda ut någon låter väldigt amerikanskt och främmande för mig.

Hur gamla är ni?

54.

Vems syskon träffar/träffade ni oftare?

För närvarande kanske vi träffar min syster oftare, jag har inte tänkt på det där. Vi har varsin syster. Makens bror dog för fyra år sedan.

Har ni gemensamma barn?

Ja, fyra stycken.

Husdjur?

Ja, två katter och en hund.

Vad är svårast i ert parförhållande?

Oj. Just nu är kanske det svåraste att jag orkar så lite och är så osocial att jag helst bara vill vara ensam, det kan inte vara så lätt att leva med mig. Men han gör ju det, helt frivilligt <3

Gick ni i samma skola?

Nej.

Är ni hemma från samma by?

På sätt och vis. Jag är uppvuxen i Gamlakarleby/Karleby, men vi hade sommarstuga i Västerhankmo, där han bodde, och nu bor vi i hans barndomshem. Mina morföräldrar bodde också här, och jag var ofta hos dem.

Vem av er är mer intelligent?

Nu skulle det förstås vara väldigt frestande att svara ”jag” (he, he), men det är svårt att säga. Vi är ungefär lika intelligenta, skulle jag tro. Jag är mera teoretisk och han mera praktisk, men det har liksom inte med intelligens att göra.

Vem är känsligare?

Förmodligen jag.

Var brukar ni oftast äta ute?

Något sånt ställe finns nog inte… vi äter så sällan ute.

img_1260
Vi äter nog mera utomhus än ute. Det där vinet var förresten ingen höjdare. Men vårt eget lilla paradis i skärgården slår alla restauranger med hästlängder!

Vart har er längsta gemensamma resa gått?

Till Gran Canaria, skulle jag tro, det är väl längre dit än till Egypten?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Det är en stor fördel att vi vill ungefär samma saker när vi är ute och reser (vilket inte har hänt ofta) – ta det lugnt, sitta och glo och inte bekanta oss med en massa folk 😀

Vem har knäppare ex?

Det måste nog vara jag, eftersom han inte haft nån annan flickvän 😀 Men jag har ett gott förhållande till mina ex, puss på er 😉

Vem har sämre temperament?

Definitivt jag, även om jag har lugnat ner mig med åren.

Vem lagar maten?

Båda. Det har oftast varit jag, men bl.a. pga. min burnout och att jag periodvis har varit mer eller mindre utslagen har han tagit över allt mer. Under veckosluten brukar vi laga mat tillsammans.

Vem av er är mera social?

Jag, fastän jag numera är väldigt måttligt social. Att ha ett så stort socialt nätverk som jag har är en stor rikedom, men också en belastning, då jag har så många lojaliteter åt så många håll och inte riktigt orkar leva upp till dem. Maken har aldrig haft något stort umgänge, och han vill inte ha det heller.

Vem av er är mer noggrann med städning och sånt?

Ingen.

Vem av er är mer envis?

Nu tror säkert de flesta att det är jag, men det är faktiskt han…

Vem lägger beslag på största delen av sängen?

Jag antar att båda håller sig på sin kant (he, he) eftersom jag inte kan svara på det där.

Vem av er vaknar tidigare?

Han.

Var hade ni er första date?

Meh… Vi. Hade. Inget. Sånt. Vi blev tillsammans på en ungdomsdans i Vörå och började hångla i hans bil.

Vem av er har större familj?

Han hade större familj: mamma, pappa, bror, syster, men numera lever endast systern. Jag har fortfarande mamma, pappa och syster.

Får du blommor ofta?

Vadå jag, jag kan väl lika gärna ge honom blommor? Nu var det väl jag som fick blommor senast, antagligen på min födelsedag i oktober.

Sådärja, det var den listan det, känn dig fri att haka på om du vill!

 

 

 

 

 

 

 

3 reaktioner på ”Parisuhdehaaste, på svenska”

  1. Pingback: Sköna Söndagen & Parisuhdehaaste, på svenska – PaulaHelenas?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *