fbpx

picknick med hunden

Tänk att jag redan har haft min kära hund i fem år… fortfarande kan jag känna den där överväldigande ”jag har en HUND”-känslan när jag ser på henne <3

Om jag minns rätt var det under den första sommaren eller hösten som hon bodde hos oss (hon kom till oss i slutet av juli 2012) som jag länge planerade att jag skulle gå på picknick med henne. Jag skulle ta kaffe och choklad med till mig, och hundgodis till henne. Det tog länge innan vi förverkligade vår första picknick, den blev av först 2013 om jag minns rätt. Och inte blir det picknickat alltför ofta nu heller. Men i går kände jag för att ta med mig min lunch och gå på picknick.

2017-07-10 14.44.01.jpg
Jag brukar ha en ryggsäck med mig nästan överallt, men nu hade jag tydligen inte packat i nån ryggsäck då vi for ut till skären för en och en halv vecka sen, så jag fick ta vad jag hade som picknickväska. Det blev en papperskasse från Victoria’s Secret 🙂 

Inget kaffe den här gången, jag har med tiden vant mig vid att dricka kaffe på morgonen och dricker sällan kaffe flera gånger om dagen eftersom magen inte gillar det. Jag packade en kudde att sitta på, en filt att lägga över axlarna om jag skulle börja frysa, en burk med kycklingsallad, en flaska mineralvatten, en apelsin och en bok och föreställde mig att jag skulle äta lunch i lugn och ro och sedan sitta och läsa. Och så packade jag en Dentastix åt hunden. En engångsregnrock också (till mig) utifall att…

2017-07-10 14.44.18.jpg
Det var lite växlande molnighet, så jag ville inte sitta i bikini utan hade klätt mig i t-skjorta och avklippta jeansshorts. Och en (tydligen dammig…) ÅA-keps. En ljudbok i öronen, förstås. Tills jag skulle ta fram pappersboken. Det blev emellertid inte av. 

Jeppis Pride… tänk att det redan är tre år sedan (apropå t-skjortan).

2017-07-10 14.46.40-1.jpg
Min sallad, som hunden var väldigt sugen på fastän hon hade sin Dentastix….
2017-07-10 14.45.02
Någon Dentastix hann jag inte få med på bild 😀
2017-07-10 14.57.54.jpg
Valeriana. Hunden tycker jättemycket om att knapra på såna här. Undrar om hon känner att hon behöver något lugnande…
2017-07-10 14.44.35.jpg
Utsikt mot ”proffsiga stället” (förhögsvenskad version av yngste sonens uttryck för x antal år sedan). Här brukar det nappa bra. 
2017-07-10 15.05.19.jpg
Utsikt mera västerut. Sol, vind och vatten. Underbara sommar.

Picknicken blev avbruten av något så prosaiskt som ett hastigt påkommet naturbehov… jag ville hellre gå hem och gå på dass än sätta mig i skogen :))))

Men det var trevligt så länge det varade.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *