fbpx

söndag

Dagarna rinner iväg, tänk att vi redan har tredje söndagen i advent idag. Några dagar till, så får jag jullov. Det är en fördel med ett jobb som mitt, att få ha jullov. (Fast arbetsuppgifter finns det nog. Vill man inte ha jullov, har man nog sysselsättning… men… man måste se till att man får andhämtningspauser ibland också.) Annars är det ju ett väldigt ”arbetsgivarvänligt” år i år, då jul- och nyårshelgerna infaller under veckoslut, så den som inte har semesterdagar runt jul får bara julafton (och senare trettondagen) som extra lediga dagar.

Jag kommer att ha tre veckor jullov. En vecka att ställa i ordning och fira jul, en vecka att slappa och njuta och en vecka i Egypten… Ujuj. Det närmar sig. Och jag hoppas så att resan kommer att vara en positiv upplevelse, att vi inte blir matförgiftade och inte heller uppätna av hajar… Tror jag håller mig i poolen. Men spännande, det blir det, med sju personer som inte varit utanför Europa tidigare, och av oss sju är det också bara jag som varit till ”södern” i form av arbetsresor till Malta och Grekland. (Om jag inte tror fel och dotterns pojkvän skulle ha varit på nån resa med sina föräldrar nån gång.) Noviser, det är vad vi är. Inte förstår vi oss på att ge en massa dricks eller på att pruta eller på att kvinnor blir behandlade som luft och andra kulturella skillnader vi har hört talas om. Ja, det ska bli spännande.

Skulle jag ha vetat om det här med magsjukorna och hajarna redan i somras tror jag nog att vi hade tänkt om med den här resan…

Nåja, i alla händelser, det här hit vi ska… 🙂

0 reaktioner på ”söndag”

  1. Vi var också till Hurgada för ett antal år sen och det var en upplevelse, både av det bättre och sämre.
    Ett sånt skitigt flygfält hade jag aldrig sett förut, ett gammalt militärfält. Hoppas det har blivit bättre.
    Maten på hotellet var super, hade aldrig sett sån mängd och ätit så god mat tidigare.(numera är det bara Kap Verde som varit bättre) I Hurgada åt vi av all mat som som serverades vi stående bord och inte en enda gång mådde vi dåligt efteråt.Mentag en konjaksslurp varje morgon före frukost. Med hopp om en trevlig resa.

    1. Tack, det låter uppmuntrande! Jag har också hört det där om konjaken tidigare. Men hur gör man med minderåriga, det är något av ett dilemma, det är 13-åringen som har familjens känsligaste mage och brukar spy för vad som helst, ska man kunna tratta en konjaksslurk i honom också varje morgon…

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *