fbpx

-vert

– Är du egentligen mera introvert än extrovert, frågade psykoterapeuten mig under vår senaste terapisession. Mitt svar blev, efter en stunds eftertanke, att jag egentligen upplever att jag är både och, och det ganska starkt. Alltså både utåtriktad och inåtvänd. För närvarande mera inåtvänd, men annars både och.

Så jag kollade på internet för att repetera vad det handlar om, det är många år sen jag läst psykologi. Här finns en förenklad förklaring, och även en länk till ett litet test som jag gjorde för skojs skull. Nu ska vi se om det lyckas att länka till mitt testresultat också.

Din personlighetstyp:

Varmhjärtade, noggranna och populära. Sätter andras välbefinnande framför sitt eget. Stark pliktkänsla. Ansvarsfulla. Värdesätter traditioner och trygghet. Vill vara till nytta för andra. Behöver uppmuntran för att må bra. Välutvecklat sinne för form och funktion.

står det bl.a. Jo, det där stämmer nog bra i stort sätt, men det där sista, ”välutvecklat sinne för form och funktion”? Ööööh…. det förstår jag inte riktigt. Annars så hamnade jag inte mitt emellan extrovert och introvert på skalan, det lutar lite mer åt extrovert i alla fall. En utåtriktad grubblare. Så är det väl.

Och, nåja, ”karriärer som skulle kunna passa dig” – de tre första blir sjuksköterska, lärare, administratör… inte är jag på helt fel väg, då 🙂 Jag som är både leg. sjukskötare och leg. barnmorska, jobbar som universitetslärare och undervisar i hälsovårdsadministration…

Det var kul att fylla i testet, om man som jag gillar att fylla i formulär. Men som så ofta är det svårt att välja bland vissa alternativ. Det finns två svarsalternativ per fråga. Ibland visste jag direkt vilket jag skulle välja, ibland passade båda och ibland passade inget. Som frågan om ifall barn leker för lite eller hjälper till för lite hemma. Det fanns ju inget utrymme för åsikten att de leker tillräckligt och hjälper till lagom mycket hemma…

0 reaktioner på ”-vert”

 1. För fyra månader sedan gjorde vi samma test och då fick vi samma resultat. Mycket har ändrats sedan dess.
  Då började vår personlighetstyp med ”Kraftfulla, originella och känsliga. Slutför vad de påbörjat. Extremt god människokännedom…”
  Nu började min personlighetstyp: ”Allvarliga och lågmälda. Söker trygghet och ett lugnt liv.
  Förr var jag lämpad för att vara psykolog men nu hade det ändrat till domare, polis eller advokat.

 2. Tyckte väl att det var nåt bekant över testet, men den gången läste jag inte någon bakgrund till det utan gjorde det bara för att någon annan på fb gjorde det. Intressant om det är så att våra personligheter ändras bara på några månader…

 3. Tack för test tipset. Nu lär jag vara i din förra ”klass” enl. AH han har gott minne.(Klart att humöret inverkar på testet)
  Ha en bra första marsdag!

 4. Samma här, har också gjort testet tidigare och fick samma resultat som förr. Inga stora svängningar här inte:)

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *