fbpx

vilken vecka

Skulle alla arbetsveckor vara som den här veckan har varit skulle jag nog vara tvungen att byta jobb. 10-12 timmar full rulle i fyra dagar… sen var fredagen lugn och bra. Det är intressant, det här med vad som är (för) mycket och/eller (för) tungt. Det varierar både från person till person och från tid till tid hos samma person. Det har varit en intressant och bra vecka, men det hjälps inte, om hjärnan blir överhettad och koncentrationsförmågan börjar svikta.

Lyckligtvis har vi ett riktigt lugnt veckoslut nu i vår familj. Inget överenskommet med att nån ska hit eller att vi ska nånstans. Vi har talat lite löst om att gå på bio ikväll, men det är inget måste, det kan vi göra nån annan gång. Jag dristade mig t.o.m. till att säga till 13-åringen att jag inte ville att nån kompis sover över eller att han ska skjutsas nånstans på fredag kväll, att jag behöver få ta det lugnt. Annars tycker jag att kompisar gärna får vara här (och det är de minsann också nästan för jämnan, känns det ibland) och att jag nog ska ställa upp och skjutsa barnen till andra byar också så att de får vara med sina vänner. Det är liksom bra att upprätthålla en god stämning inom familjen, och så vet man bättre var de är och vad de sysslar med också. När jag var yngre hade jag lite svårt att slappna av med främmande barn i huset under veckoslutet, kände lite som att jag borde vara skärpt och ordentlig och påklädd och så, men nu har jag börjat strunta i det och tänker att om de är hemma hos oss får de vara hemma hos oss på våra villkor. Ja, jag går ju inte omkring naken heller, men nog i pyjamas och/eller morgonrock fastän andra ungdomar än våra egna vandrar runt i huset. Och sover så länge jag har lust fastän de är här. Och säger till mina egna barn att de får plocka fram frukost och sånt när de vill äta.

Hm, vad ska jag göra nu, då jag kan välja lite… Vika tvätt? Stryka skjortor? Baka en kaka? Lägga mig på soffan och läsa en stund? Eller sätta på kaffe och sitta här en stund till… 😉

0 reaktioner på ”vilken vecka”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *