fbpx

allt har sin tid

…också julen och julpyntet. Men jag håller inte med dem som tycker att det är skönt att slänga ut julgranen och städa undan julsakerna. Jag tycker alltid att det är så ledsamt och blir så grått och trist efteråt.

Jag får väl försöka tänka som Alfons Åbergs farmor, att det är bra att ha tråkigt, annars skulle man inte veta att det är roligt sen när det roliga kommer. Eller något i den stilen var det i alla fall som hon sa. Jag tycker ju inte att det är långtråkigt, som jag tidigare skrivit har jag aldrig långtråkigt, men… vemodigt. Ändå skulle det ju inte vara samma tjusning med julsakerna om man skulle ha dem framme jämt.

Dessutom tänker jag nog njuta av dem ett tag till. Jag brukar aldrig städa undan julgran och -saker förrän tidigast på tjugondag Knut. Oftast lördagen därpå. Det skulle vara redan nu på lördag. Mja… vi får se.

0 reaktioner på ”allt har sin tid”

  1. Jag känner också ett visst vemod när jag städar bort julen. Nån slags tomhet. Men jag tycker också att det blir ljust och fint,fast det borde kännas mörkare när ljusstakar o dyl.plockas bort. Jag städar nästa alltid ut julen direkt efter trettondag. I år blir det ett undantag, jag har lämnat kvar granen och plockat undan allt annat. Vi har en ovanligt fin gran och jag tyckte den kunde få stanna åtminstone en vecka till.

  2. Sådär känner jag också. Det blir så tomt i fönstren när man tar bort julbelysningen. Det kändes alltid så tråkigt när mamma städat undan granen och likadant känner jag än idag, fast jag städar undan den själv. Men jag brukar trösta mig med att det är en liten aning om att våren får börja komma.

  3. Samma granavskedsmelankoli här, men idag beslöt jag skrida till verket och inte bry mig om mina känslor. Nångång ska det ändå göras…. Alla andra juleljus får vara kvar ännu. De skräpar ju inte.

  4. Inget problem här vi har granen ute och den brukar få vara med länge över Knut. Nog är det mysigt med alla ljus och dekoration, men på Knut packas det ned och ljusstakarna byts ut mot vanliga lampor ( Augustar ) Ha det gott o kramis

  5. precis sådär kände jag det tidigare om åren också, då julen skulle städas bort, men hur det nu kommer sej så känns det inte lika vemodigt o lessamt mera, tomt blir det ju, åtm. för nån dag…men å andra sidan så har jag så mycket annat att ta fram istället, brukar byta lite prylar efter årstiden så har man liksom alltid något nygammalt kärt att ta fram o så känns det lite bättre också just då när julsakerna ska bortplockas, att jag har något annat trevligt att ta fram istället som inte stått framme på ett tag…. och så byter jag även plats med de prylar som redan står framme. i år t.o.m. städade jag bort julen en hel vecka innan den egentl. dansade ut, det var nog olikt mej, men det kändes rätt just den dagen, o då var det bäst att passa på 🙂

    1. Så är det, Gilla, bäst att passa på då andan faller på 🙂 Nu åkte granen ut den 14.1 hos oss pga. att julgransbelysningen sa upp kontraktet, men resten fick vara kvar en vecka till. Nu tror jag att det är bara ”facket” med julkort på köksväggen och en krans ovanför köksdörren som är kvar av misstag…

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *