fbpx

associationer

I måndags deltog jag i ett yogapass för första gången på länge.  (Och jag tänker inte ge mig in i någon diskussion kring om det är bra med yoga eller inte. Att jag periodvis deltagit i olika yogagrupper under flera år räcker som ”deklaration”.)

När man har avslappningspass under yogan, eller i samband med andra gympagrupper, brukar det ofta sägas att man ska låta bli att tänka på någonting. Jag skrev ett blogginlägg om det en gång tidigare, att det är omöjligt för mig att låta bli att tänka. Men i måndags gjorde jag återigen ett tappert försök. Jag räknade snällt ner i mina tankar enligt instruktörens anvisningar, och försökte alltså låta bli att tänka.

Som vanligt gick det ju inte. Men jag lyckades rätt bra med att låta tankarna vandra totalt, jag tänkte inte aktivt på någonting. Mitt i allt fick jag en så tydlig Tanke. Jag tänkte på Teskedsgumman, när hon satt på trappan till sin stuga i snösmältningstider.

Och jag som inte har läst Teskedsgumman på åratal (jo, det var boken, inte filmen jag tänkte ur). Undrar varifrån hon dök upp…

 

0 reaktioner på ”associationer”

  1. Har aldrig provat på yoga. Och jag ska inte heller fortsätta Bladets diskussioner. Som ofta förr, tror jag att det beror på vad man sätter in i det själv. Vem vet, kanske jag börjar på yoga pga att jag fått ryggproblem…

    1. Kristina, jag tycker nog att det har varit bra. Det finns säkert olika varianter, med mera eller mindre filosofi, och mera och mindre fysisk rörelse, men jag har nog varit nöjd med de former jag har deltagit i.

    1. Kram Greta, det går nog hyfsat att jobba, vissa dagar bättre och vissa sämre, men jag har inte energi till så mycket annat efter en arbetsdag och inte heller på lördagar… så visst är det en ansträngande period. Men jag tänker att jag måste få ha det så här nu, att ta det så lugnt som möjligt och göra det jag orkar och kan.

  2. jag har aldrig prövat på Yoga men hört av dom som gjort det att det varit bra, det är ju opp till var och en vad man tycker om o vad man vill utöva, huvudsaken man själv mår bra utav det. önskar dej en God fortsättning, kram!!!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *