fbpx

att ge upp

Ibland kan det kännas som ett nederlag att ge upp. Ibland är det bara skönt. Oj, vad mycket jag gett upp under årens lopp, både i stort och i smått.

Det jag ger upp nu är det ”systematiska villalivet” för 2014. Trots att jag missat att vara här i mitt eget paradis under de två föregående veckosluten. Det känns riktigt bra att ha bestämt sig. Rent praktiskt innebär det främst att vi tar hem all mat och stänger av kylskåpet. Vill vi fara hit även i fortsättningen, om vädret tillåter, får vi ju ta med oss vad vi behöver i matväg. Det kan bli riktigt skönt att vara hemma mera också. På sätt och vis. Fast det är svårare för mig att koppla av och låta bli att stressa om jag är hemma. Trots att jag har gett upp så mycket, och håller fast vid det, finns det vissa Borden som kryper fram ur vrårna när jag är hemma. Och jag sjasar kvickt in dem i vrårna igen. Jag Borde ingenting, såheså. Jag ska hålla fast vid det jag vill prioritera och tycker om: sova, äta, handarbeta, läsa, träna. Och jobba lite. Kom ihåg detta, note to self och allt sånt. Man måste INTE. Och man både kan, bör och får säga NEJ fastän man riskerar att göra andra besvikna. För man har rätt att bestämma vad man säger nej till, det finns oändligt mycket här i världen som är hur behjärtansvärt som helst, och ingen orkar eller kan ta sig an allt, hur viktigt det än kan verka för den ena eller den andra. Man FÅR VÄLJA.

Hoppas jag har peppat mig tillräckligt nu för att med ro i sinnet kunna packa maten i morgon och ge upp lite 🙂

IMG_0750 (800x600)Så här såg det ut i går. I dag regnar det, och all snö är borta…

 

0 reaktioner på ”att ge upp”

    1. Det är säkert bra för sinnesfriden att tänka så, Kicki, även om det för min del i så fall skulle vara lite ”surt, sa räven om rönnbären” över det hela. Jag tycker att det är så mysigt i skären oavsett väder och årstid… så om vi hade bilväg skulle jag definitivt vara här året om. Jag gillar också det där med senhösten och havet osv. som du, Notgubben beskriver, fastän jag personligen inte brukar fiska.

  1. Om jag hade en sommarstuga skulle jag vara där den här tiden. Det är otroligt vackert och avstressande då strandstenarna är vita av en tunn snöhinna och vattnet ligger blankt och svart. Och det är något speciellt med fisket på senhösten.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *