fbpx

butiksstölder

Idag kan man läsa en FNB-notis om butikstjuvar i Vbl. Visst är det förargligt att folk stjäl så att det höjer priserna för folk som betalar för sig (sade hon, helt utan att vara skenhelig 😉 ). Det som förvånar mig är vad folk stjäl. Det står att stölderna av barnkläder, rakblad och speciella köttprodukter har ökat. Och att allt fler tjuvar är proffs.

Ok…. barnkläder. Undrar om de säljer dem vidare då, eller om de leker Robin Hood och för barnkläderna till fattiga barn? Men rakblad?????? Varför i all sin dar organiserar man brottslighet för att komma åt sånt? Jag som har trott att jag har livlig fantasi har ändå svårt att hänga med i den tankegången. Det lär väl inte löna sig att sälja dem vidare, eller? För Robin Hood rakbladen till fattiga, skäggiga män? Eller till håriga kvinnor? Och det där med ”speciella köttprodukter”, det kan ju inte bero på att folk är hungriga om det är så viktigt att köttprodukterna är speciella.

Ja, det finns mycket man inte förstår sig på här i världen… i stort och i smått.

0 reaktioner på ”butiksstölder”

 1. För folk som lider av kleptomani duger vad som helst att snatta. Tog en gång en tant på bar gärning som hade en bunt gratulationskort på fickan! Det var väl bara att gratulera mig som märkte saken.

  1. Oj, gratulationskort… Under min kortkorta karriär som butiksbiträde behövde jag inte ta fast någon snattare, men butiksägaren hade bett mig hålla ögonen på vissa kunder, så det kändes alltid lite jobbigt när de kom för att handla. Ja, det var nog på sin plats att gratulera dig då 🙂

 2. För mååånga år sen börja vi följa med en gammal tant som handla hos oss. Varje gång hon närmade sig kassan stanna hon vid godishyllan och tog en godisask och det var alltid ur samma låda hon tog asken. Vi sa åt henne att ta fram asken och hon var så förvånad själv när hon tog fram den för hon åt inte salmiak sa hon. Det hade bara blivit en vana…
  En annan kund tog flaskor från bandet i flaskrummet när ingen såg och panta om dem…
  Ojoj får man säga.

  1. Kanske det är så med rakbladen också, folk vet inte vad de ska ha dem till, det har bara blivit en vana…. otroligt.

   Det där med flaskor har jag tyvärr också hört om, att ungdomar har sportat med att knycka tillbaks flaskan från bandet och panta samma flaska flera gånger om. Fast det lär inte funka med alla automater. Tur är väl det 🙁 Ojoj.

 3. En äldre dam svimmade i kassakön i Swe. Hon hade en fryst kyckling i hatten och kylan från den fick henne att tuppa av innan hon hann ut ur butiken.
  Hon torde ha haft vissa problem med att förklara hur kycklingen hamnat i hatten. 😉

   1. Rakbladen – ska man inte ha den till att finhacka öööhh, var det nu kokain, eller vad det nu är man sniffar, innan man snortar in det genom en hoprullad sedel. Därav även rakbaldssmyckena också.
    Men sen så tror jag att snattade rakblad är en lika stor skröna som kycklingen i hatten.
    Speciella köttprodikter – kan det vara lufttorkad skinka mm. Små förpackningar och kg-pris på 70 € eller mer. Kom bara o tänka på vad jag har i kylen… Men det är serranoskinka och den billigaste sorten på bara ca 30 €/kg. Betald.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *