fbpx

ny look

Mina ögon råkade falla på en detalj i ett reklamblad. ”Ny look i köket”, utropas det. Och saken gäller en vattenkokare, en brödrost och en kaffebryggare som matchar varann. Jag som inte bryr mig så mycket om ”looken”, utan ser alla dessa grejor som bruksvaror som man byter ut när de slutar fungera, fick ta  mig en funderare igen. Finns det faktiskt folk som byter ut fungerade köksapparater bara för att få en ny look i köket? Och, finns det då också folk som absolut måste köpa nytt av alla tre för lookens skull, om det är bara t.ex. kaffebryggaren som gått sönder? 

Visst är det trevligt med en ny look ibland, men ändå…

Nåja, nog köper jag nytt ibland också, utan att det gamla har gått sönder. Igår, t.ex. Men det var inte apparater, utan lite nya smådetaljer att ha i mitt arbetsrum på jobbet: en löpare, en tablett, en filt och två ljus. Och så tog jag hem det jag haft där tidigare, så får jag lite nytt i hemmet samtidigt.  Jag ville ha en filt, det är lite svalt i mitt arbetsrum, och så tyckte jag att jag kunde pigga upp rummet i övrigt också med lite färg.

Ibland vill man ha en ny look på sig själv också. Men jag tror inte att jag skulle vilja bli ”pimpad” av någon stylist för att få en ny look. Jag vill bestämma själv…

0 reaktioner på ”ny look”

 1. Jag brukar nog också behålla apparater så länge de tjänar sitt syfte, oberoende av färg och form. Men tyvärr har de ju ibland en förmåga att sluta fungera precis när garantin har gått ut!

  1. Nuförtidens apparater håller inte alltid så länge… Jag är faktiskt redan inne på min tredje elvisp och jag tycker att det är mycket på… vad blir det… 27 år. Jag tycker att de skulle kunna hålla i 20 år, liksom. Minst.

 2. Det kan vara så att det är vi som hör till ”gamla stammen” som är sparsamma och köper nya apparater bara om det är nödvändigt. Brukar tänka ibland att den ekonomiska krisen inte är särskilt djup, då man ser hur kommersen går.

  1. Det har du säkert rätt i. Jag har inte tänkt på att identifiera mig med ”den gamla stammen”, men jodå 🙂

   Fast nu när jag tänker efter så sa min mammas faster, frid över hennes minne, att ”du hör till den gamla stammen” och det menade hon som något positivt, det syntes på henne. Men i vilket sammanhang var det? Nu fick jag nåt att fundera på igen…

   1. Jo, det brukar vara i positiv bemärkelse man hör om ”gamla stammen”. Vi som var med då det begav sig.
    lärare av ”gamla stammen” är inte just borta från jobbet och vill ha ordning och reda i klassen.

 3. Samma här, men jag kunde tänka mej att köpa ett set och ge det jag inte behöver vidare om det inte blir mycket dyrare att köpa alla tre på en gång. Sist kaffekokaren gick sönder köpte jag två vattenkokare också (en väntar på att resa till Afrika), men kaffekokaren matchade faktiskt inte vattenkokaren.

  1. Det stämmer, det kunde vara en bra presentidé om man vet av att någon annan behöver de delar man inte själv behöver. Vi har faktiskt vattenkokare och brödrost som matchar varann, men övriga köksapparater är nog av olika fabrikat och modell. Jag minns inte hur länge vi har haft vattenkokaren, faktiskt, några år är det nog. Jag fick den till födelsedagspresent. Jag har annars tyckt att vattenkokare är rätt onödiga, men visst är det så med dem också som med så mycket annat – man märker hur användbara de är när man har en och sen skulle man inte vilja vara utan längre. Fast jag klarar nog mig bra utan vattenkokare vid villan.

 4. du har så rätt…..jag hänger inte upp mej på looken men inhandlar jag något i maskinväg så försöker jag hitta det som matchar det som redan finns i köket, men aldrig att vi skulle byta ut grejer bara för lookens skull, och ibland är det ju roligt att piffa upp tillvaron med lite nya grejer, men det behöver inte vara så avancerat att man börjar byta ut hela sortimentet och inredningen.

  1. Antar att det beror på vad det är, om jag tänker på att det ska matcha det övriga. Nog om det är en mikrovågsugn eller något annat stort, då tänker jag mera på det.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *