fbpx

cupcakes, muffins, whatever

Länge sen jag satt in någon bild på bloggen, men jag hoppas att jag ska få in en bild nu, som jag lovade Lillsickan.

cupcakes

Jodå, en bild fick jag in. Men varför jag inte kan skriva bredvid bilden vet jag inte. Undrar om det här fungerar lika dumt som Word, att bilden liksom ockuperar hela raderna fastän den inte fyller dem. Nåja, det får se lite konstigt ut. Jag fryser bakverken ogarnerade, och så får jag se om jag har lust att göra någon topping sen när de ska serveras. Här kommer receptet:

Pepparkakscupcakes 12 st

100 g smör

2 dl mjölk

2 ägg

1½ dl strösocker

4 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

1 msk pepparkakskrydda

  1. Sätt ugnen på 200°. Smält smöret och tillsätt mjölken
  2. Vispa ägg och socker poröst. Rör ner hälften av mjölkblandningen.
  3. Blanda mjöl, bakpulver och pepparkakskryddan. Rör ner det i smeten och till sist resten av mjölkblandningen.
  4. Ställ pappersformarna på en plåt. Fördela smeten i formarna. Grädda i mitten av ugnen i 12-15 min. Låt kallna innan du dekorerar dem med topping.

 

Topping

 

200 g färskost (t.ex. Philadelphiaost)

75 g rumstempererat smör

1 tsk vaniljsocker

2 dl florsocker

1 msk citronsaft

några droppar valfri karamellfärg om du vill ha färg på toppingen

  1. När dina cupcakes svalnar vispar du alla ingredienser till toppingen till en jämn smet med elvisp.
  2. Spritsa toppingen med en sprits. Börja att spritsa utifrån i en cirkelform in mot mitten.

 Åååh, jag blir galen på dessa radavstånd, hur justerar man dem? Jag som trodde att det skulle hjälpa att skriva texten i Word med enkelt radavstånd och klistra in den här för att undvika de där toma raderna, men nähä 🙁

0 reaktioner på ”cupcakes, muffins, whatever”

    1. Det finns tre recept på cupcakes i den där tidningen, nu har jag prövat på både mintchoklad- och pepparkakscupcakorna. Saffransversionen hoppar jag över. Jag har bakat saffransbullar, det får räcka.

    1. Det är stora formar också, alltså såna där amerikanska muffinsformar. Jag fyllde formarna ganska ”högt upp”. Vissa sorter jäser ju så mycket att man ska vara försiktig, i regel ska man inte fylla mer än 3/4 – i vissa fall bara halva formen. Det här blev nog drygt 3/4, åtminstone i vissa av formarna.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *