fbpx

Dag 1/100 #blogg100

Sista sportlovsdagen idag. Officiellt har vi inte sportlov vecka 9 på mitt jobb, men erfarenheten har visat att många av våra studerande vill ha ledigt den här veckan, då de flesta har familj och barnen är lediga. Det ger också oss anställda möjlighet att ta ledigt och/eller jobba hemifrån. Jag jobbade hemifrån en stund på måndag, sen tog jag ledigt resten av veckan. Och jag tycker att veckoslutet också ska räknas med, inte tog sportlovet slut i förrgår, inte 🙂

016f9362c837e939f544193281ae0ef479b205c4e4
Utsikt från mitt skrivbord – jo, jag sitter faktiskt vid skrivbordet nu, inte vid köksbordet 🙂

När man tittar ut genom fönstret ser det mera ut som påsk än som sportlov.

(Hörni, andra wordpress-användare… det är så mycket jag inte förstår mig på. Vadå ”Drop files anywhere to upload”? Vad betyder det? *suck*)

Maken och jag ska gå på sportlovspicknick om en stund. Fast han inte har sportlov. Och utan den enda verkligen sportlovsfirande familjemedlemmen. Han tar det mest bara lugnt och vilar.

Ett av mina finaste sportlovsminnen från barndomen är när mamma och jag var ute och skidade i skogen och hade apelsiner med oss. Kanske annat också. Men jag minns med sådan värme hur mamma skar grankvistar som hon la på marken där det var lä och sol, och hur vi satte oss på granriset och åt de där apelsinerna. Vi hade ingen kamera på den tiden, så jag har ingen bild av det, bara den varma känslan och bilden i hjärtat <3 Jag får allt lov att ta med en apelsin idag också.

Nu ska jag försöka njuta av dagen och låta bli att tänka på allt jobb som har samlats för att jag har unnat mig två lediga dagar. – En sak i taget och var sak på sin plats, som Alfons Åbergs pappa sa, så blir det nog bra med det också.

0 reaktioner på ”Dag 1/100 #blogg100”

 1. Inte behöver det vara stora arrangemnag för att skapa bestående barndomsminnen. Jag minns bäst bärplockningen med mamma, då vi på hemvägen brukade vika in till mommos och fick kaffe, saft och dopp.

 2. Det låter fint, Kicki! När det gäller bärplockning har jag tyvärr mest negativa minnen, eftersom jag alltid varit så långsam när det gäller att plocka bär… 😀

 3. Hej, jag har inte fått det att lyckas att ”drop files” när jag ska flytta bilder, vet inte hur man gör. 🙁
  Trevligt att du ska blogga 100 dagar nu! Kram <3

  1. Hej lma7, jag funderar liksom på varifrån man ska ta dem om man inte klickar ”to download” och letar efter dem på sin dator… de ska ju komma nånstansifrån. Och inte kan man ju droppa dem varsomhelst heller, om tanken är att de ska placeras direkt i inlägget *fattar noll*

   Kram <3 och tack, vi får se hur det lyckas!

 4. Jo, kaffepauserna har jag också alltid gillat 🙂 men inte det där med att alla tycker att jag är så långsam och att jag ser att andra har plockat en hel hink när jag knappt har fått ihop en bottenskyla… så det är bäst för mig att vara ensam då jag plockar så jag får göra det i min egen takt utan spydiga medplockare 🙂 Det är samma sak när det gäller skidning för mig.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *