fbpx

dag 20

…börjar känslorna återgå till det normala. Det var väldigt skönt i skogen idag när hunden och jag var ute. Då maken kom hem, funderade vi på var och hur vi skulle få byggt en hundhage till påsk. Vi ska nämligen sköta dotterns och hennes sambos hund under påsken, då de ska till Sverige. Jag hade hoppats på båtföre till påsk, när det såg ut att bli en så tidig vår, men med de kalla nätter vi har haft så har isen snarare blivit starkare, åtminstone på vissa ställen. Om vi ska vara hem-hemma med två hundar i flera dagar skulle vi verkligen behöva kunna släppa ut dem, så mycket som de busar. Annars blir det väl till att ta tiokilometerspromenader i hopp om att trötta ut dem så att de inte lever rövare så mycket inomhus…

01d625ebbcbba6c372933f07c7d2df5ea56fe11fa6

På sikt tänkte vi att man skulle kunna bygga en rejäl hundhage här. Det har varit ett potatis-, jordgubbs- och grönsaksland. Men nu är det för lerigt för att man ska vilja ha några hundar där. Maken tänker att vi kan så gräs där till sommaren, och så kan det bli en hundhage till ett annat år. Alltså behöver vi en snabbare lösning.

Diiva inspekterar den blivande hundhagen
Diiva inspekterar den blivande hundhagen

Här, bakom ladan, skulle man kunna bygga en hage och utnyttja de två väggar som finns. Kanske det blir hundhagstalko någon dag, som en av våra vänner föreslog.

01e2d91ba50bd889b2dcdfc1f2ef316320e33ace17

Vi funderade på det här stället också, där svärfar hade höns och där vi senare hade kaniner, men då blir hagen inte tillräckligt stor för de här vildbasarna.

Hugo och Diiva
Hugo och Diiva

Månne det här skulle passa som hundhagsmaterial?

018efd6fd2dacf8f2b17422ebd9ba593595e398451

När jag nu ändå höll på att fotografera, kunde jag inte låta bli att ta med ett vårtecken: spirande brännässlor.

01420e20da5abd3649447913f64f38f1de8e112928

Och en katt i solen.

Markoolio
Markoolio

Och mina nya byxor, som kom som ett brev på posten (hö, hö) idag. Trevligt att de passar, det är alltid lite spännande med postorder!

Som ni ser rockar jag sockorna i dag, för att visa mitt stöd och respekt för alla som är annorlunda. Vi är alla unika och ska så vara!
Som ni ser rockar jag sockorna i dag, för att visa mitt stöd och respekt för alla som är annorlunda. Vi är alla unika och ska så vara!

Och till sist familjens andra frass, som tyckte att matte la en hög med ren tvätt väldigt lägligt för honom att ta en vilopaus på…

Fluffis
Fluffis

0 reaktioner på ”dag 20”

  1. Ser på de senaste inläggen att du haft lite trafikäventyr. Hoppas att balansen återfunnit sig. Man kan bli rejält omskakad trots att inga större skador uppstår.

  2. Tack, Måsa-Mållon, jag har inte ångest längre och det går bra att köra bil igen, men det har märkts att jag varit tröttare än vanligt de senaste dagarna. Nu ska jag försöka skriva några blogginlägg för att ”ta skadan igen”, då jag är ledig idag 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *