fbpx

dag 19

…var det nog bra att jag fick vara hemma och hämta andan. Mot kvällen började det kännas som att själen faktiskt börjar hinna ifatt kroppen.

Jag var ute i skogen med hunden, läste en bok, lyssnade på en annan bok, stickade… ja, sånt som jag brukar göra när jag är ledig. Jag läste den här boken.

01f8232304e2babc38cdda33f8b8539a22a4955d15_00001

En bra bok för den vars utmattning delvis har religiösa orsaker. Den hjälpte mig att skingra tankarna kring ältandet av olyckan, och också att sortera tankarna såhär efter avslutad terapi. Jag är mycket helare nu än för fyra-fem år sen. Ändå är jag, och kommer aldrig att bli, färdig. Människan får ständigt jobba med att växla mellan att bli splittrad och att helna. Det är en del av livet. Allt kommer aldrig att bli bra. Det finns saker som helt enkelt inte kan bli ”bra”. Men livet kan bli rätt bra ändå <3

0 reaktioner på ”dag 19”

  1. Måste bara få dela med mig av ett boktips. Har läst Vibeke Olssons romanserie om Bricken på Svartvik. Håller på med fjärde boken nu om en kvinnas livsöden i sågverksmiljö i sekelskiftet 1800-1900. Så fängslande och just den typen av litteratur som faller mig i smaken.

    1. Tack för tipset, Kicki! Undrar om jag har läst dem… det låter bekant. Ibland vet jag inte om jag läst en bok/serie eller om jag bara tänkt göra det. Ska kolla upp saken! I dag började jag läsa Isaac Singers ”Godset” som jag bytte till mig under Jakobs dagar, när det var bokbytardagar vid Stadsbiblioteket i Jakobstad. Jag har läst ungefär en tredjedel, och gillar den. Den är inte så svårtillgänglig som jag tyckt att Nobelpristagares böcker ofta är. Periodvis har jag också läst många böcker där handlingen utspelar sig i historisk miljö, så om jag inte läst böckerna av Vibeke Olsson kunde de nog vara något för mig!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *