fbpx

dag 31 – ny telefon

I torsdags tappade jag min telefon i golvet så att det tjongade rejält. Telefonen slutade inte fungera. Men batteriet flög ut. Och jag har liksom inte fått batteriluckan att hållas på plats efter det. Maken konstaterade att batteriet har svällt ut på mitten, det var inte så konstigt att luckan inte gick att stänga. Om det var smällen som gjorde batteriet… på smällen vet jag inte.

Hursomhelst, i dag köpte jag en ny telefon i stället för att skaffa en ny ”acku”. Because I’m worth it, or something. Jag har faktiskt aldrig köpt en ny telefon åt mig själv tidigare. En iPhone 4s köpte jag. Och så fick jag lov att knalla iväg till Elisashopen för att skaffa ett nytt simkort, det skulle vara ett mikrosimkort i den här. Till min förtrytelse (som jag dock inte visade, snäll som jag är) kostade ett nytt simkort 5 €. Det tycker jag är lite fånigt. Det är ju samma anslutning? Undrar om det var som hämnd för att jag inte köpte min telefon i samma affär…

Och så knallade jag iväg hem till övernattningslägenheten i stan, ivrig att få starta upp min nya telefon. Jodå, det lyckades jag med, och jag lyckades ställa in språk och appleID och nånting till, och lägga till maken som min första och hittills enda kontakt innan den slocknade. Den skulle alltså behöva laddas. Dum som jag var tycks jag ha lagt lådan med laddaren i min jobbväska, som jag lämnade kvar på jobbet eftersom jag tänkte att jag inte behöver arbetsmaterialet över natten. Så nu får jag lugnt vänta tills i morgon med att ladda telefonen. Alternativt pallra mig tillbaks till jobbet för att hämta laddaren (nä, så ivrig är jag inte).

Jag vet alltså inte ännu om jag klarar av att ringa eller skicka sms med den, och inte heller om jag kan svara om någon ringer (eller hur den låter om någon ringer). Alla kontakter (utom maken) har jag väl mer eller mindre sumpat också, eftersom jag har sparat de flesta på simkortet som inte längre funkar (fast det kanske går att få överfört dem till det gamla telefonminnet och sen manuellt peta in kontakterna var för sig i den nya telefonen, jag tror inte att det går att synkronisera dem på något vis).

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *