fbpx

dag 38 – bikini

Jag hade bara en bikini med mig, och maken bara ett par simbyxor på resan. Det kunde ha varit bra att ha två, eller att köpa en bikini/baddräkt/ett par simbyxor till, men vi simmade inte så mycket, så det gick bra ändå. Jag vet inte om det är ohälsosamt att låta en våt baddräkt torka på kroppen, men det fick jag i alla fall lära mig som barn. Fast man fick lära sig många andra saker som inte nödvändigtvis stämmer, som att man får urinvägsinfektion av att sitta på kalla stenar och dylikt. Men, trots att det inte finns någon ”objektiv” forskning som visar att man får urinvägsinfektion av att sitta på kalla stenar finns det de som i sten (ha, ha) hävdar att deras egen erfarenhet bevisar att det är så. Jag vet inte. De få gånger jag har haft urinvägsinfektion har jag inte suttit på några kalla stenar. I alla fall inte mer än annars.

Nå, vi fick inga infektioner nu heller. Förresten, apropå bikini, så behöver man inte ens ha nån baddräkt för att sola och bada där vi var. Det lär finnas ett avsnitt av den flera km långa stranden som är vikt för nudister. Men den delen råkade vi inte se. Inte för att vi letade efter den heller. Så finns det en hel del tanter, kvinnor och flickor som solar och badar topless på den vanliga stranden, så egentligen hade jag ju bara behövt bikinibyxor där vi var. Men trots att jag tycker att det är helt ok att folk solar och badar topless (jag har alltid tyckt att det är urfånigt att kvinnor ska behöva skyla brösten, män har ju också bröstvårtor och att kvinnors bröst oftast är fylligare än mäns syns ju fastän man har bikiniöverdel) vill jag inte göra det själv. Det är svettigt och otäckt att vara utan bh när man har hängiga bröst. Dessutom gör det ont i dem då man går om de inte har stöd. Enligt mina helt egna, ovetenskapliga erfarenheter.

Och, trots att jag inte är så förfärligt fåfäng (det beror väl på var man drar gränsen för fåfänga) vill jag faktiskt gärna ha lite vita ränder efter bikiniöverdelen, så att det syns att jag ”är brun” trots att jag är ganska blek. Annars skulle ju ingen tro på att jag är brun, utom de som ser mig väldigt ofta 😉

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *