fbpx

dag 37 – solkräm

Det är märkligt, det här med solkräm. Jag hade med mig två sorter på resan. Den ena hade solskyddsfaktor 50 och var en påbörjad flaska, som tog slut efter de tre första dagarna. Sen fortsatte vi med en tub som hade bara solskyddsfaktor 30. Det märktes tydligt att den inte var lika effektiv, trots att vi smorde på ordentligt. Och då solade vi inte särskilt mycket. En timme per dag, på eftermiddagen, ungefär nån gång mellan kl 15 och kl 17 så att inte solen skulle vara så stark längre.

Efter första dagen hade jag en liten röd strimma på insidan av vänster överarm. Jag hade tydligen fuskat lite med smörjningen just där. Sen fick jag en mycket längre röd strimma på måndagen, på samma arm, så att det nästan såg ut som att jag hade ett förlängt böjveckseksem. Och jag tyckte ju fortfarande att jag smort in mig bra. På tisdagen blev jag röd på baksidan av höger överarm, och i naveln 😀 fast aldrig så röd att det skulle ha börjat svida. Och sen blev jag röd på axlarna där jag hade haft ryggsäcken och fläckvis runt handlederna. Vi konstaterade att det tydligen var så att ryggsäcken, klockan och armbandet gjorde så att jag blev svettig och svettades bort solkrämen. Så den sista dagen köpte vi ny solkräm med solskyddsfaktor 50. Den svagare solkrämen var redan nästan slut.

Min tatuering tycks inte heller ha gillat solen, även om jag smorde in den noggrant. Den har liksom små blåsor på sig, men svider inte. Hoppas jag inte har solat och svettats bort färg så att den behöver repareras…

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *