fbpx

dag 54 – sommarkläder

I motsats till många andra av det kvinnliga könet är jag inte särskilt intresserad av shopping och kläder. Visst kan det vara trevligt att gå i affärer ibland, antingen ensam eller i gott sällskap, men det får inte bli för ofta. I regel tycker jag att affärstraskande är oerhört tråkigt. Om jag ska ha något vill jag gå in i affären, hitta det jag ska ha och köpa det. Tid 5 minuter, typ. Att prova kläder är pest. Inte bara för att det är svettigt och bökigt, man ser allt annat än attraktiv ut i alla dessa speglar och den skarpa belysning som finns i de flesta provrum.

Men jag tittade ändå med intresse i Halens nya sommarkatalog. Jag skulle eventuellt kunna köpa något plagg med lite färg. Mina kläder är mest svarta, vita eller grå. Mest svart. Och så lite rosa, blått och grönt.

En sak som jag faktiskt skulle vilja ha, och var på jakt efter redan i fjol, är en röd bikiniöverdel. Grannröd. Jag har nämligen ett par oanvända sådana bikinibyxor (nä, jag har visst använt dem en gång när de var nya) som jag köpte 2007. Eller, jag köpte en röd bikini, men överdelen passade inte min byst. Det var inte storleken som var fel, utan modellen. Så fort jag lutade mig lite framåt, trillade brösten ut ur kuporna 🙁 Lyckligtvis använde jag den vid villan, så det var bara maken och sönerna som skrattade ut mig. Jag gav bikiniöverdelen åt dottern, den funkade bättre på henne.

Men visst är det förargligt med ett par udda bikinibyxor, i gott skick. Och varken i fjol eller i år ”ska” man tydligen ha rött… jag har inte hittat någon röd vare sig i affärer eller i kataloger…

Jo, jag skulle kunna köpa en svart överdel, och ha den vid villan. Eller använda en vanlig svart bh som överdel, vid villan. Men då jag vill ha en röd!

0 reaktioner på ”dag 54 – sommarkläder”

 1. Hej Yvonne, jag har två förslag, utifrån att du är ut efter en lösning på bikinibekymret och inte förståelse för hur otroligt jobbig denna situation är.
  1) Loppis / Second hand. Inte så kul kanske, men snällt mot plånboken och ibland kan man t.o.m hitta oanvända plagg m prislappen kvar.
  2) Gå till en specialaffär, finns den kvar på gågatan nära Kaffehuset August och bredvid fd. Maya home numera Amelia blommor? Om du inte är av den ombytliga sorten så kanske det kan vara värt att satsa lite extra. De borde nog kunna fixa fram en grannRÖD bikiniöverdel i som passar just DIG, eller åtm. kunna hänvisa vidare.

  1. Hej Miisu, tack för tipsen 😀 Loppis brukar jag besöka då och då, men jag har faktiskt inte letat efter bikiniöverdelar där, så det kunde vara en idé. Jag har inget emot att handla på sådana ställen. Jag köpte t.ex. gardinerna till vår övernattningslägenhet för ett par €, praktiskt och bra och i rätt färgsättning. Jag tror inte att den där affären du tänker på finns kvar, men det finns en som heter KultaSukka, som ev. skulle kunna ha något för mig. Fast jag är ganska snål av mig, så jag tror inte just det förslaget blir aktuellt i det här fallet, då ska det nog gälla något som jag vill ha mera på allvar 🙂 Loppis är definitivt alternativ nr 1!

  1. tack för tipsen, Kicki! Jag har inte tänkt på att kolla via Zalando, även om jag brukar få tips därifrån då och då. Ellos har jag inte heller shoppat från på flera år. Ska kolla!

 2. Ojdå, nu kom inte kommentaren in för att jag länkat till någon bra sida för shopping:(

  Awaiting moderation…

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *