fbpx

dag 53 – sol

Fortfarande ett inlägg på efterkälken. Det är väldigt soligt och vackert väder här, fast det blåser kallt.

Igår ”upptäckte” jag Gustavsborgs populära dambad i Vasa. Det är helt enkelt en badstrand och en veranda, eller vad man ska kalla det, som är enbart för kvinnor. Jag har flera bekanta som brukar sola där på den där verandan, men har tidigare bara gått förbi utan att titta ”in”. Det kändes som att jag ville sitta i solen en stund, och vi har ingen balkong i lägenheten i stan, så jag kom på att jag skulle promenera iväg till Gustavsborg. Vasa är för övrigt en förträfflig stad för den som gillar havet, tänk, det tog bara 15 minuter att promenera dit, det är den badstrand som ligger närmast vår lägenhet och då finns det också en annan, Sandö, dit man kan promenera utan större ansträngning.

Jag badade inte – dels hade jag ingen baddräkt med mig, dels är jag inte så tuff av mig. Det var 6 grader i vattnet, hörde jag någon av damerna säga. Men jag tog av mig jackan, satt i lä på verandan med bara armar och axlar, stickade och lyssnade på en ljudbok och njöt. Jag bestämde att om det skulle vara soligt i dag också, skulle jag inta min lunch där. Så i morse packade jag en picknicklunch, och promenerade dit från jobbet, det tog drygt 20 minuter. Jag brukar unna mig en ca två timmars lunchpaus nu då jag jobbar bara ca 6 timmar per dag, då blir arbetsdagen ändå 8 timmar, men det är mycket bra för tankeverksamheten och orken att ha en rejäl paus, helst helt utan sällskap. Tyvärr gjorde vindens riktning att det var kallare på verandan i dag, men jag satt ändå med bara axlar och armar igen, njöt av lunchen och solen och unnade mig att sluta ögonen och vila en knapp halvtimme. Mycket välgörande. Jag tror att jag ska låta det där bli en vana – lunch i solen de dagar det låter sig göras fram till sommarlovet! Om man får sitta i lä går det bra fastän blåsten är kall.

0 reaktioner på ”dag 53 – sol”

  1. Där brukade min dotter ofta vara om vårarna, när hon bodde i ett närbeläget kvarter. Lugnt och skönt och bara damer. Det är väl nybyggt nu också enligt gamla ritningar, sedan där var en brand för något år sedan.

  2. Det där påminner om när jag på 1960-talet jobbade på Sjukhemmet och hade delade dagar. Redan då fanns Gustavsborgs dambad och man hann simma och sola mellan arbetsskiften. (Jobb 7-10, ledigt till kl.15 och så jobb till kl. 20) !

    1. Det låter som en välutnyttjad paus, lma7. Jag tror inte att det där med delade skift förekommer längre, men på många ställen skulle det vara bra att ha det så. Fast det splittrar arbetstagarnas vardag, så det är väl inte så många som skulle vilja ha den typen av skift. Å andra sidan, då får man ju tid att uträtta ett och annat mitt i dagen också. Allt har sina för- och nackdelar!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *