fbpx

dag 56 – vardag

Eftersom jag gillar att göra saker mer invecklade än de skulle behöva vara, t.ex. genom att märka ord och ifrågasätta allt möjligt, ifrågasatte jag också en populär fb-utmaning om att sätta upp ”vardagsbilder” i fem dagar. Vad är vardag?

Jag fick den där utmaningen på fredag, och funderade på om jag skulle sätta upp en bild av då jag satt på stranden, stickade, drack cider och planerade ett spinningprogram. Men det var ju fredagskväll… blir det en vardagsbild då, undrade jag, och lät bli. Fredagar är förvisso vardagar, men eftersom folk ofta är lediga över veckoslutet har det ju blivit något av ”helg” över fredagskvällarna. I vissa familjer är fredagskvällen den ”heligaste”, vet jag, den man viker för fredagsmys, god mat och umgänge med familjen. Då är det ju inte VARDAG, eller?

Och så blev det lördag. Nå, är lördagar vardagar, undrade jag vidare. Jo, när jag var barn lärde man sig att söndagar och helgdagar typ juldagen osv. är helg, må-lö är vardag. Fast det var innan femdagarsveckan infördes. Men, det handlade ju inte om att lägga upp bilder av sina arbetsdagar, utan av sina vardagar, funderade jag, och la upp en bild på utedasset (som man förvisso använder även under söndagar och helgdagar), och så skrev jag att det inte blir nån bild i dag, (alltså, jag skrev ”i morgon” i går) det skulle ju i så fall vara en söndagsbild och ingen vardagsbild, alltså får följande bild komma på måndag.

Det ledde till en liten diskussion om huruvida tanken var att dela med sig av det man gör i princip vilken dag som helst, t.ex. äter gröt, eller om det faktiskt handlar om vad man gör under vissa veckodagar. Tolkningen är säkert fri.

Men jag fortsätter att krångla till det och vägrar fotografera vardagsbilder på en söndag 🙂

0 reaktioner på ”dag 56 – vardag”

  1. ”Att sitta på pottan” är onekligen en var dags sysselsättning. Att bli satt på pottan något helt annat. (Var det en selfie? 😉 )

    Barnbarnet blev förnärmad när jag frågade om hon behövde på pottan innan vi skulle gå ut. Hon går på WC (byttan)!

    Ord och vad man lägger för innehåll i orden är intressant!

  2. Nej, en bild av söndagssysslor är ingen vardagsbild, även om vi gör många vardagliga sysslor även på söndagar. Som att klä på oss, tvätta oss, läsa tidningen, laga mat och städa bort efter maten osv. Allt passar ju ändå inte att fotografera.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *