fbpx

dag 61 – löparskor

Vår i luften, spring i benen. Jag har inte joggat (alltså, ”löpt” låter så… märkligt, det gör jag inte) på typ ett år, men när det blir vår börjar det klia i joggingmusklerna. Det blev inte många gånger jag var ute och joggade i fjol heller. Då funderade jag på att mina gamla (ett par goda löparskor lär hålla i ca 1000 km) skulle behöva bytas ut, men det blev inte av. Nu sitter jag och tittar på en annons om löparskor till nedsatt pris och tänker ”ja, jag vill ha”.

Frågan är, ska jag alls springa mera i livet? När jag har den där fotskadan som inte går om? Det är bra för benstommen att jogga, inte minst för såna här tanter i övergångsåldern. Starkare ben, mindre risk för osteoporos.

Men är det värt risken att få mera ont i foten? Fast, mera ont i foten kan jag ju få av allt möjligt… allt som belastar foten en längre stund. Visst är det bättre när jag använder mina skoinlägg, men ändå…

Att löpa eller inte… äsch, jag menar, att jogga eller inte jogga, det är frågan.

0 reaktioner på ”dag 61 – löparskor”

  1. Powerwalk är väl ett bra alternativ, möjligen med stavar. Men det är svårt för mig då jag alltid har hunden med. Löpning kommer jag inte att börja med i alla fall.

    Mina skor är så uppnötta både på in- och utsidan att jag nästan inte täcks gå med dem. Har nog ett par nya,men då jag får skoskav av dem direkt. Måste väl bara stålsätta mig och gå in dem – med dubbel idrottstejp på hälarna.

    1. Visst är det förargligt då man får skoskav, Kicki! Jag får alltid skoskav av nya skor, och av gamla, ingångna skor om jag inte haft dem på en tid. Stavgång med hunden funkar faktiskt ganska bra för min del, jag har ett koppel som man fäster runt midjan och om man bara har tålamod att vänta på lite snusande och uträttande av behov under den första kilometern går hon riktigt bra vid sidan resten av promenaden. Helst släpper jag henne lös, förstås, då får vi båda gå i vår egen takt.

      Powerwalk och stavgång är bra alternativ i och för sig, men för att benstommen ska stärkas lär det vara ännu bättre med sånt som studsar lite, som hopp eller löpning. Just sånt som min fot (och för all del min bäckenbotten också) har lite svårt för.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *