fbpx

dag 65 – arbetsdag

Ibland händer det att saker och ting tar längre än man tror. För det mesta är det så, skulle jag säga. Om jag försöker tänka att jag ska göra det och det och det i en viss ordning, så kommer jag att vara klar till ett visst klockslag, KAN det fungera, men ofta inträffar saker som man inte hade tagit med i beräkningen, som gör att det tar längre tid.

Ibland är de här sakerna som inträffar sånt som andra ”ställer till med”, eftersom man ju inte är den enda människan här i världen. Ibland är det man själv som ställer till det. Men måndagen gick över förväntan smidigt, trots att vissa saker drog ut på tiden. Det är skönt att få känna att man har sina arbetsuppgifter under kontroll. Att det i stället finns andra saker som bara måste få flyta ett tag har jag dels alltid haft överseende med (i viss mån), dels lärt mig ännu mer att ha överseende med.

0 reaktioner på ”dag 65 – arbetsdag”

  1. För min del tycker jag att allt känns bra om man får följa någon sorts planering och tidsramarna håller. Det som jag har svårt med är möten, som känns mer eller mindre meningslösa och drar ut på tiden utanför arbetstid med allt möjligt blahaa. Tycker man ska låta saker och ting gå undan och klubba av – cut the bullshit – så folk får hämta sina barn från dagis i tid eller bara gå hem till sitt.

  2. Att få saker att löpa smidigt så att det fungerar och ha ett gott samarbete torde vara det bästa kuren mot mental hälsa 😀 Men sällan ser verkligheten ut så, det är precis som beskrivet. Själv är jag väldigt strikt med att arbete är arbete och personligt är privat, men har nog fått lära mig att ha överseende med att det finns privata affärer och personligt på arbetet.
    Sällan räcker det heller till allt, och då får man endera tumma på det privata eller arbetet. Själv tycker jag det är en förmån att få arbeta och trivs med det så oftast får det privata gå på sparlåga om det tryter. Men jag är medveten om att det kan fungerar tvärtom för andra. Det är ju frivilligt och huvudsaken det är självvalt.

  3. För mig är saker och ting över lag bra systematiserade, nu då jag jobbar 50 %, eftersom det inte ryms så många uppgifter i en halvtid. Då blir det inte så splittrat. Men eftersom min undervisning är mycket individuell, händer det ibland t.ex. att det är flera som hör av sig och behöver få hjälp under samma dag, och då kan det köra ihop sig lite med t.ex. genomgång av skriftliga arbeten som jag har planerat att hinna med under dagen. Över lag funkar det i alla fall bra. Jag kan göra nån enstaka lite längre arbetsdag och ta en kortare dag en annan dag, men över lag klarar jag inte av (normal)långa arbetsdagar än. Vi har ju inte bestämda arbetstider så att vi automatiskt skulle sluta en viss tid om dagarna, men den som t.ex. har barn som ska hämtas behöver ju få fara iväg fastän ett möte inte skulle vara slut.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *