fbpx

dag 74 – vårväder

Det är ingen idé att klaga på vädret, vädret är som det är. Önska kan man förstås.

Jag undrar om jag är den enda som gillar att det är svalt i maj? Det känns som att ”alla andra” vill att det ska bli 20 grader, minst. Jag gillar visserligen också 20 grader, men det är sommarvärme, inte vår. Jag tycker att det är så bra då det är svalt i maj, så att det tar länge innan all grönska slår ut. För det är min absoluta favorittid på året, tiden då den skira grönskan spirar. Ett år fick jag uppleva den tiden två gånger, då jag praktiserade i Stockholm i maj och fick vara med om lövsprickningen där, och senare kom hem till en sen vår och fick vara med om alltihopa en gång till. Det skulle vara idealiskt för mig, att få tillbringa en tid i Stockholm varje vår! Min favoritstad.

0 reaktioner på ”dag 74 – vårväder”

  1. Jag brukar säga att man borde resa upp genom landet om vårarna och följa med skådespelet flera gånger. Den första skira grönskan är absolut bäst.

    1. Där är vi rörande eniga, Kicki! Nu grönskar det faktiskt också här ute på holmen där vi har villan, annars brukar allt vara lite senare här än hemma i byn. Kanske det beror på det svala vädret att skären har hunnit ifatt?

  2. måsa-mållon

    Stockholm gillar jag också,särskilt somrarna. Tror det beror på¨att jag sommarjobbade där två somrar i min gröna ungdom och blev förtjust i staden.

    1. Jag tror också att mina varma känslor för Stockholm delvis beror på att jag sommarjobbat där, Måsa-mållon. Trots att den sommaren var full av motstridiga upplevelser och känslor, började jag trivas oerhört bra så småningom. En annan sak som inverkat (förutom att det ÄR en fin och trevlig stad, mycket vatten, en blandning av nytt och gammalt, man får tala svenska överallt…) för mig är säkert att två av mina mostrar och mina båda morbröder flyttade dit som unga, och det kändes på något sätt som Det Förlovade Landet.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *