fbpx

dag 90 – rabarber

Rabarbern i vår trädgård prunkar troget år efter år. Eftersom jag fortfarande har tre små och en liten burk kvar i frysen, tänkte jag att jag får satsa på att använda upp dem. Så idag tog jag den fjärde lilla burken (som fanns där medan det var fyra små och en liten kvar) och testade ett nytt recept till efterrätt: smörstekt kardemummarabarber med vaniljglass. Det var blogg- och facebookvännen Bitte som hade länkat till receptet.

Smaken var helt ok, men vi hade väntat oss att det skulle vara ännu godare. Man skulle kanske ha behövt använda färsk rabarber. Den djupfrysta rabarbern kylde ner smöret så att man liksom inte märkte av att den skulle ha blivit stekt. Fast det kan inte ha varit helt illa, jag har ätit två rejäla portioner *raaap* 😉

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *