fbpx

dag 91 – sängskråttar

Lyckligtvis inte i min säng, utan jag hörde talas om dem på radion i programmet Kvanthopp för en stund sen. ”Bedbugs”. Det låter otrevligt. Såna lär kunna finnas fr.a. på hotell, vandringshem osv. där sängarna används av många olika personer. Jag satte på radion mitt i programmet, och trodde först att det handlade om sovsäckar (fast de heter väl sleeping bags och inte bed bags på engelska, men ändå) och förväntade mig en förklaring till att man inte får använda sovsäck när man bor på vandrarhem. I stället handlade om de där ”skråttarna” (på dialekt betyder skrått ungefär skalbagge eller småkryp). Jag var vuxen innan jag fattade att ”skrott” faktiskt inte var standardsvenska. Nåja.

Vad bedbugs än är (löss, loppor?) hoppas jag slippa stifta närmare bekantskap med dem, det kliar över hela kroppen vid blotta tanken på att dela säng med såna kryp…

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *