fbpx

dag 92 – att skapa ordning och reda

I dag har vi städdag på jobbet och reder upp en hel del böcker i vårt referensbibliotek m.m. Fastän jag inte är särskilt förtjust i städning över lag, och definitivt inte är någon pedant om man ser till hur det ser ut hemma hos mig, gillar jag just den typen av städning. Att sortera och ordna fint. Sen är det lite dystert att ordningen av någon anledning inte hålls… men den dagen, den sorgen.

Det heter ju att man mår bättre av att släppa efter och minska på sina krav. Jag är sådär selektivt pedantisk, tror jag. Förr kunde jag bli jätteolycklig över att inte t.ex. familjemedlemmar förstod sig på min logik och mitt s.k. ordningssinne, utan helt oavsiktligt råddade. Sånt har jag blivit bättre på att ha överseende med. Det kan hända att jag skrivit om det här på bloggen förr, men den som tycker att det är gammal skåpmat behöver ju inte läsa. 🙂 När jag t.ex. har städat ”min” (ok, familjens, jag vet) kryddhylla, har jag ordnat burkarna efter fabrikat och i alfabetisk ordning. Alltså t.ex. en hylla med Santa Maria-kryddor som har blå kork och en hylla med Meira-kryddor som har grön kork. Och så har jag ordnat dem sinsemellan i alfabetisk ordning. Och jag har kunnat tycka att det känns sååååå respektlöst och ledsamt om nån sen har använt t.ex. vitpeppar och ställt tillbaks den bredvid curryburken i stället för på sin egen plats. Den som har använt vitpepparn har förmodligen bara varit nöjd och glad över att se vitpepparburken och inte alls tänkt på att den ”ska” ställas tillbaks där man tog den…

Inte är det lätt när man gör det svårt 😉

0 reaktioner på ”dag 92 – att skapa ordning och reda”

  1. Du är nog mycket mera ordningsam än mig. Jag är glad om jag får upp kryddburken på hyllan igen, allt som oftast blir den kvar vid spisen. Och så får man söka igen.

    1. Där ser man, Kicki 🙂 Men, jag är som sagt var väldigt selektivt ordningsam. Det rör mig inte i ryggen om diskbänken svämmar över av odiskad disk i ett par dar, eller om en bukett vissnade blommor står kvar på bordet i någon vecka eller så, eller om gräsmattan är full med maskrosor och mossa, eller…

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *