fbpx

dag 93 – ljuset

Om det är något jag verkligen tycker om, så är det de ljusa dagar och nätter vi har här i trakten den här årstiden. Jag läste nyligen i en roman om en person från Belgien som bott i Sverige en tid men blivit så trött på den mörka vintern. Visst är det lite tröttsamt den årstiden när det är mörkt både då man far till jobbet och då man kommer hem, men det uppvägs av den här underbara tiden då det är ljust nästan dygnet runt <3

Sommaren jag jobbade i Stockholm, och sommaren då jag tillbringade en månad i London, saknade jag ljuset. Och då är det ändå rätt ljust i Stockholm. Men det var halvmörkt t.o.m. på midsommar. Inte som här. Nån gång, jag vet inte när, vill jag se midnattssolen… och faktiskt gärna riktig kaamos också.

0 reaktioner på ”dag 93 – ljuset”

  1. Sommarljuset är otroligt! Läste en deckare för något år sen som heter Vita nätter, där handlingen utspelar sig på Shetlandsöarna. Jag fastnade för de fina beskrivningarna av de vita sommarnätterna, som finns även där.

    Kaamos kunde vara mysigt om det varade bara någon dag, men vete sjutton om man skulle orka två månader.

    1. Det skulle förmodligen bli tungt med mörker i två månader, fast det är ju ”tur” att jultiden infaller då, Kicki, så kan man liva upp tillvaron med en massa pynt och ljus 🙂 Tack för boktipset, den låter intressant! Shetlandsöarna är ett okänt geografiskt område för mig, jag vet att de finns men inte mycket mer.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *