fbpx

dag 94 – värme

Om det är något som får mig att närapå krypa ur skinnet av irritation, så är det när folk har synpunkter på om hur andra skulle få klä sig, för att det ska motsvara deras syn på vad som är estetiskt. Gillar man inte det man ser, kan man titta åt ett annat håll, är min fasta åsikt, och jag tycker att folk ska få klä sig som de vill. Undantag kan vara högtidliga fester med klädkod, då är det bra om man kan respektera festföremålet med att inte vara alltför anarkistisk i sin klädsel.

Jag kom att tänka på den här saken eftersom jag såg en bild som cirkulerade på facebook, en bild av diverse herrfötter och underben, iklädda sandaler och strumpor. Budskapet var att det är synnerligen missklädsamt, och att man inte ska ha strumpor i sandalerna. Må så vara att det inte är särskilt tjusigt, jag tycker definitivt att man måste få tänka på det praktiska framom det estetiska. Ska man verkligen tvingas få skoskav av att gå barfota i sandalerna bara för att andra tycker att det är snyggare utan strumpor? Nå nej!

När jag var gravid fick jag åderbråck. De blev värre för varje graviditet. Och jag tänkte dystert att nu får jag sluta ha kjol eller shorts, då jag har så fula ben. Men sen ilsknade jag till och tänkte att det inte är rätt att jag ska behöva storkna i långbyxor i sommarhettan, bara för att andra ska slippa förfasa sig av hur mina ben ser ut. Och så hade jag trotsigt klänning i alla fall. Roligt var det ju inte alla gånger att höra ”men hur ser du ut!” men jag svarade bara att det är åderbråck, det är vanligt att man får såna då man är gravid. Lyckligtvis har de ljusnat och besvärar inte längre, men visst syns de fortfarande på sina ställen om man tittar noga. Folk behöver inte titta noga, jag är barbent så mycket jag vill när det är varmt…

0 reaktioner på ”dag 94 – värme”

  1. Ibland har jag nog lite åsikter om hur folk klär sig men själv bryr jag mig inte om andras åsikter.. så andra behöver inte bry sig om mina åsikter heller! 🙂

  2. Sanning med modifikation får jag väl säga då. I skolan händer det sig när värmen överraskar, att vissa går nästan med rumpan bar och där går definitivt gränsen. Då brukar någon vuxen lite finkänsligt påpeka saken. I fostrande syfte.

  3. Jag har fått en del tillsägelser att inte ha strumpor i sandalerna. Jag har faktiskt börjat lyda ibland. Ibland äter jag också med kniv och gaffel. Och ibland skär jag potatisarna i bitar med kniven, i stället för att packa dem med gaffeln.

  4. Hej! Nu måsta det vara fråga om ett skrivfel. Går någon faktiskt barfota i sandaler? Det skulle aldrig falla mig in. Oberoende hur många ”tillsägelser” jag skulle få. 😀

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *