fbpx

en vanlig arbetsdag

För att fortsätta på gårdagens tema – jag tycker att det är intressant att läsa och höra om vad folk gör på sina jobb, eller vad de gör en helt vanlig dag. Vanliga saker och vanliga människor. Visst är det intressant med ovanliga saker och ovanliga människor också, men de flesta av oss är väl rätt vanliga på många sätt. Det skulle ta alltför länge att gå in i alla detaljer, men jag tänkte mig något i stil med ”ett foto i timmen”, fast utan foton, liksom. Den här dagen var en dag då jag inte hade någon undervisning, inte heller några möten. Jag fick alltså helt bestämma själv vilka tider jag jobbade.

01ac7ce58ac03a3d98b88a1eb2c4465b9286e072ee

07.00 Väckning, åtföljd av 15 minuter yogastretching och morgonmeditation. Sen frukost, fb och bloggen.

08.00 antar jag att jag höll på med att skriva gårdagens blogginlägg. Därefter gjorde jag mig i ordning för att fara till jobbet. Jag skulle kunna promenera då jag sover i övernattningslägenheten i stan, men på tisdagar har jag alltid så mycket grejor som ska med att det oftast blir så att jag tar bilen, vilket jag också gjorde denna dag.

09.00 letade jag parkering, trodde att jag hittat den sista fickan på parkeringsplatsen framför Academill, men det såg så trångt ut att jag fortsatte vidare. Och tänkte på om det månne skulle vara integritetskränkande att ta foton på fulparkerade bilar och hänga ut dem på internet? 09.05 var jag inne på jobbet och började med mina vanliga rutiner – hämta snigelposten i postfacket, starta upp datorn och börja med att gå igenom e-posten. Gaah, jag hade 60 olästa mail. Mer än jag hade efter sommarledigheten… fast jag bara hade haft ett inofficiellt sportlov. Bara att börja med en snabbkoll för att se om någon rubrik verkade extra angelägen. Jag svarade på några mail och raderade andra. Alla behöver inte läsas, som t.ex. ”det finns en ledig massagetid i morgon” eller ”massagetiden är bokad”. Klockan 9.30 fick jag lov att ta paus eftersom jag skulle träffa en person 09.45 för att köpa några begagnade virknålar (det händer inte varje arbetsdag). Jag var tillbaka 09.50 och fortsatte med mailskörden. Jag hoppade över kaffepausen med arbetskamraterna kl. 10, det gör jag nästan alltid, jag blir bara stressad av att ta paus då jag precis kommit igång, och jag kommer ofta till jobbet först vid 9-10-tiden om jag inte har någon tid att passa.

10.00 hade jag övergått från att bara kolla mail till att granska planer för temaseminarieuppsats, vi ska ha planseminarier nästa vecka och jag väntade mig att ha fått in 14 av 18 planer under sportlovet. Fyra flitiga personer hade skickat in sina planer redan tidigare. För att inte överanstränga tankeverksamheten delade jag upp jobbet enligt ”läs en plan, skriv meddelande till planförfattaren, läs ett mail som inte har med planerna att göra och svara om det behövs, läs en plan… etc. etc.” När jag hade läst alla planer som ska framföras 16.3, gjorde jag ett dagsschema för den dagen med exakta tider, vem som ska framföra, vilket tema hen har och vem som är opponent. Det här fortsatte jag med till 11.45, då jag tog paus för lunchträff med min äldsta son.

12.00 träffade jag sonen vid 1 rum och kök, en trevlig restaurang invid torget. Vi åt lunch och gick till en fotofirma för att beställa examensfoton.

13.00 skildes sonen och jag åt och jag knallade tillbaks till jobbet, där jag fortsatte jobba 13.10. Med samma uppgifter – läsa planer, läsa andra mail osv.

14.00 var jag inte riktigt klar för den gemensamma kaffepausen, men klockan var väl ca 14.15 när jag gjorde de andra sällskap. Jag drack te och åt mitt medhavda mellanmål. 14.30 fortsatte jag med att… ja, ni vet. Så småningom var jag klar med planerna och satsade i stället på att komma igenom resten av de där 60 mailen plus de som kommit in under dagen. Jag tog reda på några praktiska saker, vem som ska ha vilket dokument, och satte dokumenten i internposten.

15.00 fortsatte jag med det här e-postandet, och så småningom började jag också skissa på schemat för planseminarierna den 17.3. Det blev jag inte klar med, i dag ska det bli färdigt. Men jag hann igenom all e-post, och hann också svara på det som behövde svaras på. I ”hann igenom” ingick också att läsa dokument från facket om samhällsfördraget eller vad det nu heter nuförtiden, samt att svara på en enkät som gällde hur nöjd jag är med bibliotekets service. 6 timmar och 30 minuter jobb blev det den här dagen.

16.15 slutade jag jobba och åt ett äpple eftersom jag tyckte att jag behövde lite mera energi inför min zumbatimme vid ÅA-motion, som började 16.45. 16.30 gick jag iväg för att byta om (gymnastiksalen är i samma hus, men i en annan del av byggnaden).

17.00 zumbade vi i våra anletes svett 🙂 Zumban slutar 17.45.

18.00 hade jag duschat och var klar för hemfärd. Först gick jag tillbaks till mitt arbetsrum, samlade ihop mina saker och klädde på mig ytterkläderna.

19.00 satt jag ”Vasahemma” och åt uppvärmd köttsoppa och läste Vasabladet på datorn, nöjd och belåten.

20.00 satt jag och stickade på en röd vante och lyssnade på en ljudbok.

21.00 åt jag kvällsgröt, och 21.30 ställde jag mig för att gå i säng.

 

 

0 reaktioner på ”en vanlig arbetsdag”

  1. Intressant att läsa om din arbetsdag. Antar att det handlar om en hel del huvudbry.. Säkert skönt att få svettas ordentligt med kroppslig ansträngning efter allt dator jobb!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *