fbpx

födelsedag och höstledigt

Ah, så fint att få inleda sin höstledighet med sin födelsedag! 🙂 Nu ska jag vara i skären i 10 dagar, och nästa jobbdag blir först den 13.10.

Medelålders osminkad duckface-puss på er :)
Medelålders osminkad duckface-puss på er 🙂

Hittills är jag den enda människan på ön, vad jag vet. Det kan hända att maken kommer i kväll, men antagligen blir det först i morgon pga. blåsten. Två hundar har jag som sällskap: min egen Diiva och så mitt ”hundbarnbarn” Hugo. Hugos matte och husse ska på en liten tripp över veckoslutet.

Jo, jag skulle ju berätta mer om det där aktivitetsarmbandet. Det var alltså så att jag anmälde mig till Hälsostegen, och jag hade ingen stegräknare, så jag försökte ta reda på lite olika alternativ via internet. Man kan tydligen ladda ner en stegräknare till telefonen, men det alternativet avskrev jag raskt. Jag har ingen lust att gå och släpa på den från morgon till kväll. Dessutom lär det där stegräknandet nöta på batteriet, så att man måste ladda oftare. Jag tycker att smartphonen måste laddas onödigt ofta ändå.

Så, jag begav mig ut på stan för att kolla utbudet. Jag antar att det var dumt att jag inte tog någon försäljare till hjälp. Men jag tänkte som så att då finns det risk för att hen prackar på mig någon onödigt avancerad och dyr mackapär. Vem vet. Jag lyckades ju så bra med det själv. Att köpa en onödigt avancerad och dyr mackapär, alltså 😀

Nåja, dyr och dyr. Den kostade knappt 50 €. Det blev alltså ett aktivitetsarmband, som gör lite mer än räknar steg. Vilket förmodligen är onödigt. I synnerhet eftersom det inte var så enkelt att ta den i bruk. Man kan nämligen inte ställa in någonting överhuvudtaget på själva armbandet, utan måste ladda ner en app till sin smartphone (endast vissa märken och modeller duger) eller sin surfplatta (samma där). Bruksanvisningen var bristfällig. Det stod t.ex. inte att man måste ladda armbandet innan man kan börja använda det, tydligen ska man fatta sånt av sig själv och det tog en stund och ett antal frustrerade tryckningar innan jag kom på den ljusa idén. Och, som jag sedan läste i den här bloggen, det stod inte heller att laddaren ska anslutas till ett usb-uttag i en dator (det ska folk också fatta, liksom vilken väg laddaren ska knipas fast i armbandet). Jag vill också tillägga att bruksanvisningen inte visar VAR en lampa ska lysa när armbandet är färdigladdat.

Nå, jag lyckades ju ladda och jag lyckades få syn på var det började lysa. Men. Jag hade laddat ner appen till min iPhone 4S, som är ett alternativ som angavs på förpackningen. Inte 17 fick jag den att synka med armbandet. Och vad läser jag i nyss nämnda blogg –

Lisäys 20.9.2015:
ACT2FIT-ohjelma ei toimi iOS 9 -käyttöjärjestelmässä. Ohjelma kaatuu heti tai sitten, kun yrittää synkronointia.

Voihan nenä. Jag höll på att bli rejält sur, och undrade om man kan klaga hos nån konsumentombudsman eller dylikt… ifall man har köpt en apparat som inte funkar pga. sånt strul. Men jag gjorde ett försök att i stället ladda ner appen till iPaden, som jag inte ännu kört den senaste uppdateringen av iOS 9 på. Den har visserligen också iOS 9, men en äldre version. Och se på ***, det funkade! Så nu har jag igång apparaten. Det jag däremot inte ännu har testat är att synkronisera igen så att alla data förs över till appen.

Suck. Jag skulle alltså hellre ha köpt en ytterst enkel stegräknare (de som jag såg kostade 19,90, dvs. 30 € mindre), fast de så skulle knäcka för varje steg jag tar (det gjorde den där gratisstegräknaren jag fick från McDonald’s i tiderna) och jag ville undvika att väcka den typen av uppmärksamhet.

Men, den räknar steg och i går när Hälsostegen körde igång lyckades jag skrapa ihop drygt 10 000 steg. Man ”ska” alltså ha 10 000 per dag. I dag har jag bara fått ihop ca 1500 än så länge, det är knepigt när man är på en holme och ska trava av och an korta sträckor alternativt över stock och sten (som visserligen ger motion, men inte så många steg).

Hursomhelst – jag tror att olika såna här grejor KAN göra att man blir mera aktiv, när man får följa med t.ex. hur många steg man tar per dag. Sen är det en annan sak att varken steg eller puls eller km osv. ger någon helhetsbild av hur mycket och hur mångsidigt man rör på sig. Det syns ju t.ex. inte om man ligger och gör magövningar eller armpress osv. IMG_1618

0 reaktioner på ”födelsedag och höstledigt”

 1. Stort grattis på födelsedagen Yvonne! 😀 <3 Hoppas att du får en riktigt härlig dag ute i skären och en fin början på höstledigheten. Det låter så mysigt att få vara ute på en stuga tillsammans med hundarna och bara ta det lugnt, nu när det utlovas storm.

  1. Tack Maria, vi har det riktigt mysigt här! Det har faktiskt varit rätt ljumt och behagligt i luften trots blåsten. Men svårt att få ihop 10 000 steg hur vi än har travat av och an i skogen 😀 jag får försöka leka med bollen med hundarna eller nåt för att få lite variation….

 2. Grattis på födelsedagen och grattis till att du fick det invecklade armbandet att fungera. Det där är ingenting för mig som inte har varken iPhone eller iPad ! Hoppas taket hålls på din stuga i stormen. Trevlig helg! <3

  1. Tack lma7! Det är tur att det finns enklare apparater också för den som vill följa med t.ex. hur många steg eller km man promenerar. Taket hålls nog kvar, det jag var lite bekymrad för var lusthuset, som är mer som en paviljong, men det är inte så utsatt med just den här vindriktningen.

  1. Det var det, jag var riktigt irriterad och sur innan jag hade igång det :-/ Och det verkligt fåniga är att den slutgiltiga orsaken till att jag tog ett armband och inte en stegräknare som är som en dosa var att jag blev så förtjust över att det fanns i rosa… så fånigt :p Fast jag kollade inte hur man skulle ställa in dosorna, tänk om de också ska ställas in ”på distans”, usch vad krångligt.

 3. Försenat grattis! Ensam på en ”öde”ö i höstmörker och storm… så skärifrälst tror jag nog inte jag blir. Vi var i alla fall ut och njöt av solen igår och planerade lite hur vi ska ha det så småningom. Jag föreslog åt min ma att han ska röja upp en spånbana åt mig tvärsöver vår holme,så jag har en motionsstig. Han verkade sådär lagom tänd på ide’n… 🙂

  1. Tack! Jag tycker att det är skönt att vara här under alla förhållanden, och helst ensam (med hunden), i alla fall i längden. Visst gillar jag sällskap, men det är så kravlöst att vara ensam och inte känna att man borde vara trevlig och underhållande… Det låter som att ni har fått en fin början på skärilivet!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *